Прогноза за времето - 16 ноември (петък)

7556
Прогноза за времето - 16 ноември (петък)
Снимка: Евгения Гигова/Actualno.com

През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно. Това съобщи Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), цитиран от агенция "Фокус".

В Северна България и източните райони ще има превалявания от слаб дъжд, в Предбалкана и Североизточна България - от дъжд и сняг. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България и Горнотракийската низина. Със слаб, в Източна България умерен вятър от север-североизток в страната ще продължи да прониква по-студен въздух. Минимални температури между 0° и 5°, максимални, в повечето райони, между 5° и 10°, в Североизточна България по-ниски.

Прогноза за времето - 15 ноември (четвъртък)

Днес над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, със слаби валежи от дъжд. След обяд временни разкъсвания ще...

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 6° и 8°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 2°-3°, на 2000 метра – около минус 5°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за ноември, като през деня още малко ще се повиши.

В събота ще преобладава облачно време. На отделни места в Северна и Източна България ще превали слаб сняг. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър и застудяването ще продължи. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, максимални – между 2° и 7°.

Кога да очакваме първия сняг?

Още в края на тази седмица се очаква първият сняг. В четвъртък ще има и превалявания от дъжд, в планините – от сняг, но количеств...

В неделя след временно спиране на валежите и разкъсване на облачността, по-късно след обяд от юг ще започнат валежи: в Горнотракийската низина от дъжд, в планините и планинските райони от сняг. През нощта срещу понеделник и в понеделник под влияние на средиземноморски циклон, който ще преминава южно от страната ни, ще се създаде валежна обстановка. В по-голямата част от страната ще превалява сняг, само в Югоизточна България и по Черноморието – дъжд. След изтеглянето на циклона на североизток, вятърът ще се ориентира от северозапад – ще е умерен и временно силен. Температурите ще са без съществен дневен ход – предимно между минус 1° и 4°, в Югоизточна България и по Черноморието до 7°-10°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com