Прогноза за времето - 6 март (вторник)

4189
Прогноза за времето -  6 март (вторник)
Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд ще има мъгливо време. Ще превалява предимно слаб дъжд, а в северозападните райони ще превали сняг. През деня ще има и временни разкъсвания на облачността.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Георги Цеков. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, в северните райони – от изток.

Седмична прогноза за времето за 5-11 март

В понеделник температурите слабо ще се понижат и ще бъде предимно облачно и отново на места ще превали дъжд. Във вторник – темпе...

Минималните температури ще са между 0 и 5°, а максималните ще са в широки граници – между 3° и 8° в Северна, и от 11° до 16° в Южна България. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март и още ще се понижи.

Над Черноморието ще е предимно облачно с валежи от дъжд в часовете преди обяд. Сутринта ще духа до умерен източен вятър, след пладне ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са от 6-7° в северните, до 12-13° в южните райони. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, след обяд на места ще се усили до 4.

Над планините ще е предимно облачно с превалявания от дъжд, над 2000 метра преминаващи в сняг. Ще духа умерен югозападен вятър, който вечерта ще се усили. Ще е по-топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 10°, на 2000 метра – около 4°

В сряда температурите ще са все още в доста широки граници, дневните покрай Дунав – под 10°, докато в останалата част от страната максималните ще са между 14° и 19°. Минималните – от около нулата покрай Дунав до 10°-12° в югоизточните райони. Облачността ще е променлива, на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб, главно в Източна България умерен югозападен вятър, който през деня ще се ориентира от запад. В четвъртък ще преобладава облачно време, на повече места ще превали дъжд, над 900-1000 метра - сняг; по-голяма вероятност за по-съществени количества има в източните райони, а в югоизточните са възможни и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него за кратко ще нахлуе студен въздух. В петък вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево. Ще се затопля, но сутринта ще е сравнително студено с минимални температури между минус 1° и 4°, а максимални - предимно между 11° и 16°.

Прогноза за времето за месец МАРТ

Тази година през март се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и високите полета е между ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество