Прокуратурата: Няма данни Ценко Чоков да е замесен в палежа на колите в Галиче

1096
Прокуратурата: Няма данни Ценко Чоков да е замесен в палежа на колите в Галиче

Няма привлечени лица като обвиняеми за палежа на два автомобила, извършен миналата нощ във врачанското село Галиче. Това съобщиха официално днес от Окръжна прокуратура – Враца.

Двата автомобила „Рено Рапид“ и Фиат "Улис“ на Емил Минков и съпругата му Ивка Ценьова са били запалени в нощта срещу 24 май. Семейството се събудило от виковете на големия си син Венцислав, който пръв видял огнената вендета. Возилата изгорели напълно, а потърпевшите категорично посочиха като извършител кмета Галиче Ценко Чоков.

Пак напрежение в Галиче - заради подпалени автомобили

Кметът на село Галиче е подпалил коли на свои съселяни. Това твърди жител на селото пред Нова телевизия. Версията обаче беше опроверга...

По думите на очевидеца, вечният кмет е бил на мястото на престъплението минути след палежа, като отпрашил с бял автомобил. Цялото семейство дори е готово да мине на полиграф, за да докаже вината на Чоков.

Въпреки показанията им, от държавното обвинение не са събрали нужните доказателства, за да повдигнат обвинения срещу скандалния кмет. Досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител, пише "24 часа".

В качеството на свидетели са разпитани множество лица, имащи отношение към случая. Извършени са 2 огледа на местопроизшествието с участие на експерти от научно-технически лаборатории. Иззети са обтривки от запалените автомобили, назначени са химически експертизи.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com