Протестиращите от "Младост" със свой кандидат за кмет

2266
Протестиращите от "Младост" със свой кандидат за кмет

Лидерът на протестите в столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева влезе в надпреварата за избор на кмет на района. Това ще бъде тест дали протестиращите ще могат да се преборят с конкуренцията на кандидатите от парламентарно представените партии.

ГЕРБ, Реформаторският блок, АБВ и "Патриотите" залагат на женски имена. Единственият мъж в надпреварата засега е генерал Стефан Савов, предложен от БСП.

Регистрацията на кандидатите за кмет на "Младост" започна в петък в Общинската избирателна комисия в София и ще продължи до 17 часа на 11 октомври. Частичните избори ще се проведат заедно с президентските на 6 ноември.

Постът беше овакантен след като предишният кмет Цвета Авджиева от ГЕРБ подаде оставка по настояване на премиера Бойко Борисов. Това стана след граждански митинги срещу застрояването на поредната градинка в квартала. В случая се оказа замесен нейният зет Александър Тзавелла, предаде Mediapool.

Необходими са 15 000 подписа, за да може „Младост” да свика референдум за зелените площи

Около 15 000 подписа са нужни, за да бъда свикан референдум за спиране на строителството в градинки и зелени площи в столичният квартал...

Лидерът на протестите срещу застрояването на района Десислава Иванчева е председател на инициативния комитет "За Зелен Младост". Той събира подписи за свикване на местен референдум за налагане на мораториум върху строителството в зелени площи и детски площадки в района. Вече са събрани над 7000 подписа в подкрепа на каузата.

"Боря се за запазване на останалите зелени площи в района, чрез промяна на устройствените планове. Това ще бъде акцент в дейността ми като кмет на "Младост", ако жителите на района ми гласуват доверие в изборите на 6 ноември", заяви Десислава Иванчева след като подаде документи за регистрация в Общинската избирателна комисия.

Тя добави, че ще заложи на обособяване и благоустройство на парк "Въртопо" между районите "Младост" и "Студентски", на Източен парк между "Младост" и "Горубляне" и на паркове в кварталите "Младост 1" и "Младост 1А".

Иванчева ще работи и за обновяване на детските площадки и ремонтиране на вътрешно кварталните улици. Основен ангажимент, който поема кандидатът на протестиращите, е за свикване на местни референдуми по всички важни въпроси за района.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 7 май 2024 г.

Бивша манекенка стана директор на Държавен фонд "Земеделие"

Времето утре - 8 май 2024 г.

По-малко тежките катастрофи по време на великденските празници

Българите доволни от работата си, не толкова от заплатата

София Прайд 2024 с нова локация, ето къде ще се проведе

Нов протест на бул. "Сливница" година след смъртта на Ани и Явор

"И 10% от БВП няма да ни стигнат, ако сме извън НАТО": Говори адм. Емил Ефтимов

"Луковитският тенекиджия продължава с набезите си

БДЖ вдига цената на билетите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com