Протестът на "Възраждане" се пренесе пред Съдебната палата (ВИДЕО)

4003
Протестът на "Възраждане" се пренесе пред Съдебната палата (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Протестът на партия "Възраждане" срещу главния прокурор Иван Гешев продължи с импровизирана блокада на Съдебната палата в София.

От "Възраждане" търсят Гешев, а той назначава ръководители на прокуратурата

Главният прокурор на Република България Иван Гешев връчи днес актовете за встъпване в длъжност на новите административни ръководители н...

Пред сградата са се събрали членове и симпатизанти на политическа партия "Възраждане", както и нейният председател – общинският съветник от Варна Костадин Костадинов.

По думи на протестиращите, те са пред кабинета на главния прокурор Иван Гешев по три причини: за да му връчат оставката за подпис, за да му връчат заповедта за граждански арест и за да подадат сигнал за нарушенията, които е извършил.

По-рано десетки симпатизанти и представители на движение ”Възраждане” се събраха пред офиса на Иван Гешев, за да връчат оставката му. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов позвъни няколко пъти на звънеца пред кабинета на главния прокурор, но никой не му отвори. След това и сигналът на звънеца беше спрян.

"Възраждане" в спор с екип на Нова телевизия, Костадинов пита защо ГЕРБ е финансиран от чужди фондации

Зрелищен екшън се вихри в момента пред кабинета на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. Активисти на партия "Възраждане" са ...

Днес по обед главният прокурор участва на заседание на Апелативна прокуратура - София. По принцип той е в отпуск, но официалните обяснения гласят, че работи през този период, при това ударно.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов посочи иронично, че най-вероятно главният прокурор спи от 2 до 4 часа и затова не се появява. И призова още българи да се явяват в палатата, за да подкрепят искането за оставка, както и сигнала за нарушения на Гешев.

Разследването на президента Радев, липса на проверки срещу ДПС и ДОСТ след сигнали, както и заключението, че няма проблем ГЕРБ да се финансира от чужди фондации (по сигнал на "Възраждане"), бяха част от изредените от партията нарушения на главния прокурор.

"Законността е най-важна, а някои хора се изживяват като Господ", заяви Костадинов. Искаме да знаем защо не се разследва регистрацията на партия ГЕРБ, която според думите на лидера й Бойко Борисов се е случила със съдействието на две германски фондации - "Ханс Зайдел" и "Конрад Аденауер", категоричен е Костадинов.

От партия "Възраждане" влязоха в Съдебната палата, за да връчат оставката на Гешев (ВИДЕО)

От партия "Възраждане" търсят главният прокурор в Съдебната палата, за да му връчат оставката, стана ясно от видео на лидера на партият...

"Възраждане" е сред най-активните политически сили от началото на протестите. Освен в София, хора на партията участват в демонстрациите във Варна, Стара Загора, Разград и други градове в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com