Проведе се българо-американска демонстрация за обезвреждане на терористична група

8206
Проведе се българо-американска демонстрация за обезвреждане на терористична група
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев посети днес българо-американско съвместното съоръжение УП "Ново село". Той наблюдава динамичен показ в рамките на съвместната българо-американска подготовка "BLACK SEA ROTATIONAL FORCE – 15.1" – PLATINUM LION 15-3. 

Демонстрациите на съвместна операция за обезвреждане на терористична група бяха изпълнени от формирования от Сухопътните войски, сили и средства от Военновъздушните сили на Република България, Морската пехота на САЩ и формирования от Република Албания, Великобритания и Румъния, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Ненчев информира АБВ за НАТО и МиР-овете

Министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна днес с парламентарната група на АБВ в Народното събрание по покана на председателя н...

По време на динамичния показ бяха изпълнени действия по непосредствена авиационна поддръжка в зоната на операцията, преминаване в боен ред и атака на обекта, овладяване на обекта, евакуация на ранен от бойното поле и изтегляне от района на операцията в район за съсредоточаване. 

На събитието присъстваха още началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, посланикът на Република Албания Киряко Курета, посланикът на Великобритания Ема Хопкинс и военният аташе на САЩ полк. Джеймс Кроухърст.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com