"Путин действа по учебника на Хитлер" (ВИДЕО)

4782
"Путин действа по учебника на Хитлер" (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

Днес в новата рубрика "Видимо и невидимо: Освобождение" Цветан Томчев ни среща с Даниела Горчева - историк, публицист и издател.

Даниела Горчева припомня, че за целия период на Втората световна война, въпреки натиска от Берлин, България не е обявила война на Съветския съюз, тъй като двете страни са в дипломатически отношения, и не е изпратила нито един войник не само на фронта срещу Съветския съюз, а също така не води нападателни бойни действия срещу нито една държава. Въпреки това Съветският съюз под измислен претекст, в стремежа си да завладее Европа, обявява абсолютно несправедливо война на България.

„По време на Втората световна война има две тоталитарни държави - Съветския съюз и Третия райх. Тоталитарната държава не е диктатура. Тя е нещо много повече от диктатура. Диктатурата преследва само политическите си противници и опозицията, но не се набърква в обществения и личния живот на хората, не се занимава с изкуство, с култура, с образование и т.н. Характерното за тоталитарната държава е, че тя подменя реалността, тотално я подменя, създава паралелна реалност и т.к. истината все пак се промъква отвсякъде, дори чрез изкуството, карикатурата и образованието, стари книги, списания, тя трябва да унищожи всички стари книги, всички стари списания.“ Още: Ген. Съби Събев: В Украйна месечно умират 15-16 хиляди руски войници (ВИДЕО)

Пактът Молотов-Рибентроп всъщност е едно бандитско споразумение между двама сатрапи, които сключват споразумение за подялба на Европа. Според пакта Полша трябва да бъде разделена на съветска и на германска зона.

В България вече се създаде обществена нетърпимост към този пропаганден монумент. Даниела Горчева напомня, че в почти цяла Източна Европа премахнаха тези пропагандни монументи на окупационната червена армия, само в България не, въпреки решението на Столичния общински съвет от близо 20 г за неговото отстраняване.

„Защото не е само в София, във всички градове има такива паметници – в Пловдив, Альоша, който стърчи над скромния паметник на Левски, и т.н. Да не говорим за топонимията, за улиците, за градовете, за селищата, които са наименувани на някакви съветски терористи, на български партизани, които също са терористи всъщност, в услуга на чужда тоталитарна държава. Така че тези неща, истината не може да бъде спряна. Тя е могъща като планинска река. Тя рано или късно ще освободи набиваните с десетилетия клишета, циментирани в главите на хората, и хората вече малко по малко разбират каква е истината и те искат българските политици да демонстрират най-после, че имат национално и лично достойнство.“

„Тоталитаризмът е този, който подпали Втората световна война, защото целта на един тоталитаризъм е да завладее света - доколкото светът е един, сблъсъка между Сталин и Хитлер е предопределен. Национализмът е това, което обединява хората в дни и години на изпитание, както днес Украйна, както преди Полша, които воюваха за своята свобода и независимост. Национализмът, особено когато той е демократичен, той е една доктрина, която идва от епохата на европейското просвещение, част от правата на човека, правото на всеки народ да има своя независима държава.“ Още: Модернизацията в армията не е спирала, но все още сме на ниво планиране (ВИДЕО)

Целият разговор на Цветан Томчев с Даниела Горчева можете да гледате във видеото: 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой е онзи, когото наричаме „аз“ (ВИДЕО)

Времето утре - 14 май 2024 г.

Централни хали отварят врати на 23 май

Александър Везенков, Райчо Райчев или Георги Господинов: Кой ще стане Мъж на годината?

Бивш главен секретар атакува служебния министър на електронното управление за машинния вот

Прокуратурата и МВР координират работата си за изборите на 9 юни

Драстичен спад на жертвите от ПТП у нас: Историята обаче вещае рязък скок

Внимание шофьори: Започва полицейска акция по пътищата

КНСБ обяви протест на 20 май заради заплатите във ВУЗ-овете

Инженерите в СДВР ще бистрят законна ли е новата маркировка по Патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com