Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Работещите в затворите и арестите ще протестират в събота

08 януари 2015, 10:49 часа • 10945 прочитания

На 10 януари 2015 г. (събота) Синдикатът на служителите в затворите в България организира Национален протестен митинг – шествие срещу орязването на правата на служителите в ГД "ИН" и ГД "ОХРАНА" регламентирани в Закона за Министерството на вътрешните работи и недостатъчния бюджет за системата на затворите, пред Министерството на правосъдието от 13 часа, под мотото: "ОСТАВКА НА БЕЗЗАКОНИЕТО ! ПРОТЕСТ СРЕЩУ БЕЗХАБЕРИЕТО! ".

Шествието ще потегли от Министерството на правосъдието в 13.30 часа и ще се придвижи до входа на Министерството на финансите и Министерския съвет. След това то ще продължи до сградата на Народното събрание, информира Синдикатът на служителите в затворите в България.

От организацията коментират, че намират неспазването на Закона за Министерството на вътрешните работи от Министерството на правосъдието за грубо нарушение на Правилата за социален диалог в България. По този начин "се обезсмисля дейността на Съвета за социално партньорство в Министерството на правосъдието".

Работниците и служителите в местата за лишаване от свобода стават жертва на перманентното недофинансиране на затворната система в Република България и уродливите форми на опитите за справяне с тази негативна тенденция.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес