Ремонтират магистралите "Тракия" и "Хемус" по празниците

17685
Ремонтират магистралите "Тракия" и "Хемус" по празниците
Снимка: БГНЕС

Очаква се по време на предстоящите празници две да са най-натоварените места за голямото пътуване, което се очаква за предстоящите празници през май около Гергьовден, предаде БГНЕС.

Това са двата виадукта, които се ремонтират - единият на АМ "Хемус", другият на АМ "Тракия".

На 67-и километър на АМ "Тракия" от 11 часа на 30 април до 11 часа на 5 май ще се организират две ленти за движение по неремонтираното платно в посока Бургас, твърдят от АПИ. Тежкотоварните автомобили от София към Пловдив на 30 април и на 1 май в определени часове ще бъдат пренасочвани за определен период по обходен маршрут. При необходимостта има и създадена организация за осигурен обходи от около 5 км.

За другия виадукт на АМ "Хемус" също има осигуряване на две ленти за движение в посока Варна. Тежкотоварния трафик остава каквото в момент.

За Е 79 няма алтернативен маршрут. Остава и в сила и ограничението, при което от 18 часа на 30 април до 21 часа и на 30 април и на 6 май от 14 до 20 часа да се ограничени движението на тежкотоварни превозни средства по 6 направления.

"Тъй като прогнозата за времето отново предвещава дъжд, необходимо е да се карат с особено внимание, със съобразена скорост, спазвайки указанията на Пътна полиция, за да не стигаме до случаите, когато катастрофи създават допълнително затруднения по и без това тежкия трафик в началото и края на празниците". Това каза началникът на отдел Пътна полиция" в ГД "Национална полиция" комисар Антон Антонов.

Последният ден на великденските празници между 3000 и 5000 автомобила на час преминаваха по АМ "Тракия", което е може три пъти повече от средноденонощната активност по този път. Нормалната пропускливост на магистралите в България при идеални условия е 3 600 автомобила на часа , каза председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков.

От полицията призоваха шофьорите, когато е настъпило леко ПТП, да изместват автомобилите вдясно, за да не затрудняват трафикът.

Комисар Антонов каза, че и тези дни ще се провеждат акции, за да не се допускат на пътя шофьори, употребили алкохол. За миналите празници само за два дни 247 са останали без книжка за употреба на алкохол около 3000 са глобени за превишена скорост. За настоящите празници екипи ще има и в дълбочина за подсигуряване на обход. Всички възможни полицейски сили ще бъдат ангажирани по 5 до 8 наряда от областта дирекция в общи линии.

Задръстването по АМ "Тракия" вече е 20-километрово

Опашката от автомобили на магистрала "Тракия" в посока Бургас вече е 20 км. Причини за задръстването са лошото време и ремонтите, по-р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com