Ройтерс: Курортите на България предлагат сигурност

1940
Ройтерс: Курортите на България предлагат сигурност
Снимка: Actualno.com

България демонстрира своите черноморски курорти и се надява да привлече туристите, които се страхуват да посетят някога популярните дестинации в Египет и Тунис след скорошните джихадистки атаки там, предаде Ройтерс.

„Очакванията са толкова големи, че много хотелиери се притесняват, че няма да имат достатъчно легла", заявява Пламен Бакалов, консул по икономическите въпроси в българското консулство във Франкфурт.

Ангелкова: Над 620 000 германски туристи са посетили България през 2015 г.

Германия се нарежда на 3-то място сред най-големите генериращи пазари за българския туризъм, като миналата година страната ни е посетен...

Нападенията от миналата година в Тунис и в Египет сринаха резервациите в тези страни. Българският южен съсед Турция също бе подложена от серия нападения от ислямисти и кюрди, а Гърция е на предната линия на европейската мигрантска криза. От това ще се възползват туристически дестинации с по-малък риск да станат цел на нападения като Испания, Португалия и България, пише Ройтерс.

Туристическата компания „Сънтурс", базирана във Варна, съобщи, че летните резервации от Германия са нараснали с 12% в сравнение с миналата година и се очаква нарастване на тези на руските туристи в размер на 10-15%. "Вероятно причината е, че на България се гледа като на безопасна дестинация", заявява Нина Чемова, мениджър в "Сънтурс"

Със своите 380 километра брегова линия, изпъстрена с плажове, както и с планини, средновековни манастири и древни руини, България се предлага като привлекателна за семеен отдих евтина туристическа дестинация. Според статистическите данни туризмът отговаря за 13% от българския национален доход, отбелязва агенцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com