Самолетна линия от София до Рияд тръгва от април

2137
Самолетна линия от София до Рияд тръгва от април
Снимка: iStock

От месец април стартират директни полети между София и Рияд. Това стана ясно от срещата между българските министри Александър Пулев и Никола Стоянов с министъра на икономиката и планирането на Кралство Саудитска Арабия Файсал Ал-Ибрахим в Рияд.

Поетият ангажимент е следствие от предходната съвместна визита на министър Пулев и вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев в Кралството, на която беше подписана Спогодба в областта на транспорта между двете страни за стартиране на директни полети между България и Кралство Саудитска Арабия.

Откриха тяло на мъж в шасито на самолет, пътувал до английското летище “Гетуик”

Тяло на мъж е открито в шасито на самолет, пътувал от столицата на Гамбия Банджул до летището английското летище “Гетуик&rdq...

Пулев изтъкна, че само три месеца след посещението на ресорния вицепремиер Христо Алексиев всички процедури свързани с разкриването на директната авиолиния вече са приключили, а по-добрата свързаност се очаква да даде и нови възможности за партньорства между компании от двете държави. „Надяваме се и на повече съвместни проекти в сферата на информационните и комуникационните технологии и обмяна на практики между стартиращи компании от двете държави“, каза още министърът на иновациите и растежа.

По време на срещата двамата разговаряха за задълбочаване на партньорството относно ключови общи приоритети в областта на автомобилната индустрия, комуникациите, наносателитите и логистиката.

Министърът на иновациите и растежа подчерта, че Кралство Саудитска Арабия е стратегически партньор в региона на Близкия Изток.

Пулев и министърът на икономиката и индустрията проведоха срещи с представители на български иновативни компании и Фонда за публични инвестиции, най - големият суверенен фонд на Саудитска Арабия, който управлява ресурс от близо половин трилион долара. Министърът на иновациите представи възможностите за инвестиции и за реализация на общи проекти между български и саудитски компании. Представителите на Публичния фонд проявиха сериозен интерес към стратегическо партниране, както и директни вложения във високотехнологични български компании.

36 души пострадаха след силна турбуленция по време на полет

Най-малко 36 души на борда на полет на Hawaiian Airlines са пострадали, а 20 са откарани в спешното отделение, след като самолетът им п...

В Рияд министър Пулев проведе среща и с Националната програма за индустриално развитие и логистика и Космическата комисия на Кралство Саудитска Арабия (Saudi Space Commission).

ОЩЕ: Обсъждат създаването на самолетна връзка България-Грузия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com