Седмицата в абсурди (24 - 28 септември)

4981
Седмицата в абсурди (24 - 28 септември)
Снимка: колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 24 септември

ДЪРЖАВАТА ОТКАЗА ДА ОТГОВОРИ ЗАЩО 3 ГОДИНИ Е СПАЛА ЗА КРАНА ВЪВ "ВИНПРОМ КАРНОБАТ"

Директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов отказа на няколко пъти да отговори на въпроса защо контролните органи над 3 години са бездействали за монтиран кран, чрез който от "Винпром Карнобат" може да се източва етилов алкохол, без да бъде измерен, като по този начин се избягва плащане на акциз. Стефанов беше уволнен през 2013 година заради образувано досъдебно производство за манипулиране на данни и извеждане на акцизни стоки от Нефтопристанище "Росенец". През 2015 година обаче Върховният административен съд обяви заповедта му за уволнение за незаконносъобразна.

Коментар на Actualno.com: Мълчанието на вълчите агнета!

ПАДНА ФАСАДАТА НА МОЛ В ЦЕНТЪРА НА БЛАГОЕВГРАД (СНИМКИ)

Вятърът събори цяла стена на МОЛ Ларго в идеалния център на Благоевград. Паднала е цялата метална обшивка на източната страна на сградата. Малко по-късно падна и част от южната страна.

Коментар на Actualno.com: Строителят на съвременна България е в Ню Йорк, но май в програмата му ги няма точно такива постижения, с които да се похвали на ООН!

Вторник, 25 септември

27 ОТ 126 СИГНАЛА ЗА КОРУПЦИЯ В МВР СА СЧЕТЕНИ ЗА ОСНОВАТЕЛНИ

Почти 100 сигнала за корумпирани служители са счетени за неоснователни от МВР само за първите 6 месеца на 2018 г. Това става ясно от отчета на вътрешноведомствения съвет за борба с корупцията в МВР. Общо са постъпили 178 сигнала, от които са проверени 126. От тях са счетени за основателни или частично основателни 27.

Коментар на Actualno.com: А можеше хич ...

АРМИЯТА Е ТОЛКОВА ЗАКЪСАЛА ЗА ХОРА, ЧЕ НЕ УСПЯВА ДА ПОХАРЧИ ПАРИТЕ ЗА УЧЕНИЯ

Българската армия страда от такава липса на кадри, че вече не разполага с достатъчно голям състав, за да проведе нормална подготовка. За половин година военните са изхарчили под 1/3 от бюджета си за подготовка.

Коментар на Actualno.com: Това вече заслужава специален орден "Стара планина" - за постигнато немислимо ниво на криза. Заповядайте, г-н Каракачанов! Разбира се, ще ви изчакаме първо да си раздадете кошничката ...

КАРАКАЧАНОВ В СТИЛ "РАЗВИТ СОЦИАЛИЗЪМ" - ДА ИМА РАЗПИСАНА ПЕЧАЛБА ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ХРАНИ

Според военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов трябва да има социална кошница, в която да влизат: хляб, кисело и прясно мляко, сирене, масло, кашкавал, пилешко и свинско месо, яйца, брашно и олио от български производители, а цените да имат максимална ставка за печалба, която да ограничи надценката на търговците.

Коментар на Actualno.com: Каракачанов нахрани ли армията, че не се чува нещо, май са на учение?

РЕЦИДИВИСТ С 12 ПРИСЪДИ ПРЕБИЛ ПОЛИЦАЙ НАСРЕД РПУ-КАЗАНЛЪК

45-годишен мъж се сдоби с две обвинения, след като наби полицай, при това насред местното РПУ, става ясно от официално съобщение на прокуратурата.

Коментар на Actualno.com: Болката минава, срамът - остава ...

И УЧИЛИЩЕ В МОНТАНА СЕ РАЗДЕЛИ С ИЗОЛАЦИЯТА СИ ЗАРАДИ БУРНИЯ ВЯТЪР

Част от изолацията на Финансово-стопанската гимназия беше издухана от силния вятър. Компрометираната стена се намира в задната част на училището, участъкът е ограден.

Коментар на Actualno.com: Бойко още е в ООН, Лиляна Павлова и тя не се чува да каже как върви санирането ...

В ООН СЕ ПРИСМЯХА НА ХВАЛБИТЕ НА ТРЪМП ЗА УСПЕХИТЕ МУ (ВИДЕО)

Пред Общото събрание на ООН Доналд Тръмп се похвали пред световните лидери, че американската икономика "преживява бум както никога досега" и че за по-малко от 2 години в Белия дом неговото правителство е свършило повече от почти всяко друго досега. Думите му предизвикаха смях и шумно оживление сред присъстващите десетки държавни глави и делегати.

Коментар на Actualno.com: Адекватна реакция от бюрократи - чудо на чудесата!

Сряда, 26 септември

МЕКСИКАНСКАТА АРМИЯ РАЗОРЪЖИ ПОЛИЦИЯТА НА ЦЯЛ ГРАД

Части на сухопътните войски и морската пехота на Мексико разоръжиха цялата полиция на град Акапулко. Нестандартното решение е предизвикано от подозрения към пазителите на реда във връзки с криминални групировки.

Коментар на Actualno.com: Както разбрахме на 25-ти, нашата армия я е хванала липсата - оле, МеХико, идвайте да помогнете!

ПРОУЧВАНЕ: ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НИ Е ПО-ЛОШО ОТ ТОВА НА МАКЕДОНИЯ И АЛБАНИЯ

Здравеопазването у нас e на едно от последните места в Европа, според проучване на шведската неправителствена организация "Хелт кънсюмър пауърхаус". Страната ни е на дъното в класацията като заема 33 място от 34 европейски държави, в които са изледвани здравните системи.

Коментар на Actualno.com: Здравеопазването ни е по-лошо от доста лоши здравеопазвания.

ЗА АРАБАДЖИЕВИ И СТАЙКОВ ЩЕ Е ЯСНО СЛЕД 7-8 МЕСЕЦА, ПЕЕВСКИ ГО ПРОВЕРЯВАТ САМО ПО ДОКУМЕНТИ

Тепърва започваме работа. Това заяви ръководителят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, визирайки скандала със семейство Арабаджиеви и собственика на "Винпром Карнобат". А на въпрос дали всичко на Цветан Василев е незаконно, а при Делян Пеевски е законно, Георгиев отговори, че Пеевски бил проверяван само по документи.

Коментар на Actualno.com: Мда, успелият млад мъж го проверяват само на хартия ...

САМО 50 БЕЖАНЦИ У НАС СЕ ИНТЕГРИРАЛИ НА ПАЗАРА НА ТРУДА ПРЕЗ 2016 ГОДИНА

В България проблемът с бежанците не стои толкова остро в момента. Към август 2018 г. статистиката показва че имаме 652 случая на прекратено производство за получаване на хуманитарен статут. Това ясно показва че целта на бежанците не е България. Това заяви председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

Коментар на Actualno.com: Има наивни хора по света, спор няма - но някои поумняват, научават къде са Терминал 1 и Терминал 2 ...

КОМЕНТАР НА БОРИСОВ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ ОТКЛЮЧИ ВЪЛНА ОТ РЕАКЦИИ ВЪВ FACEBOOK

"Българският народ е показал, че знае как да пази своите евреи по време на Втората световна война и никога няма да допусне подобно нещо за в бъдеще". Така българският министър-председател Бойко Борисов коментира във Facebook профила си от Ню Йорк участието си в централата на ООН в кампания срещу антисемитизма.

Коментар на Actualno.com: Репликата за срама я повтаряме и тук!

СКОРО ЩЕ СМЕ ПОД 7 МИЛИОНА, ДЪРЖАВАТА БОРИ ПРОБЛЕМА С НАСЪРЧАВАНЕ НА АКТИВНИЯ ЖИВОТ НА ВЪЗРАСТНИТЕ

Към 31 декември, 2017 година населението на България е малко над 7 млн. души - 7 050 034 души. Спрямо 2016 година сме намалели с 51 825 души, което означава, че ако темпът се е запазил и през тази година, официално на 31 декември в България ще сме вече под 7 милиона души.

Коментар на Actualno.com: Пенсионерите, стягайте се, че има да се работи! Барон Мюнхаузен няма да дойде да ви изтегли за косите!

Четвъртък, 27 септември

ПРЕДИСТОРИЯТА НА ЧЕТВОРНОТО УБИЙСТВО В КАСПИЧАН - ИМАЛО ПОЛИЦЕЙСКО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА РАЗПРА

Заподозреният за убийството сега, 64-годишен Петър, през 2015 година е бутнал възрастният мъж – 81-годишен, който вчера беше посечен с брадва. Дошлите на място полицаи са предупредили двамата, съставен бил протокол.

Коментар на Actualno.com: Зловещ пример за неадекватността на системата, който ще си остане все така без реакция.

СЛУЧАЯТ С БИТИЯ РЕПОРТЕР НА "ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА" - ЗАРАДИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ЗАМАЗАНО ОТ БАБХ

Причината за нападението над репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов, за което се разбра вчера (26 септември) е негово журналистическо разследване, което води към склад, доставял храни с изтекъл срок на годност. По думите на журналиста, въпреки институционално обещание стоките и продуктите да бъдат изгорени на екарисаж, това не се е случило. Д-р Станимир Спасов е директорът на Областната дирекция на БАБХ. Именно той е човекът, който е обещал храните да бъдат премахнати и дори е говорил в началото на лятото, че храните са премахнати. Получихме снимка, че това не е така, заяви разследващият репортер.

Коментар на Actualno.com: А Спасов прехвърли топката на прокуратурата, прокуратурата му я върна и ето ти я българската тики-така - убива и смазва от мъка ...

ВЛАСТТА НЕ ИСКА ПАДАНЕ НА ПЕНСИОННИЯ ТАВАН, ЩЯЛО ДА ИМА ТВЪРДЕ ГОЛЕМИ ПЕНСИИ

За момента социалният министър Бисер Петков, а и финансовият министър Владислав Горанов, са на мнение, че таванът не може да падне още тази година. И причината се крие в "несъвършенствата на пенсионната система" т.е. колко пари се събират от вноските за пенсия и колко пари отиват за пенсии. Социалният министър дори заяви, че при някои пенсии, които в момента са ограничени от тавана, има съмнения в изчислението, а и реалният им размер нямало да бъде приет добре от обществото.

Коментар на Actualno.com: Предвид стратегията за развитие си е напълно в реда на нещата - който има голяма пенсия, не ще да работи!

ЩЕ ТРЯБВА ЛИ ДА ПЛАЩАМЕ И ДОПЛАЩАМЕ ТРИ-ЧЕТИРИ ПЪТИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ?

Двата варианта за развитие на здравната система, измислени от екипа на здравния министър Кирил Ананиев, са следните – пълна демонополизация на НЗОК и равна конкуренция на Касата с частните застрахователи, които да се конкурират за 8-процентната здравна вноска на всички граждани или запазване на основната роля на НЗОК и задължително допълнително здравно застраховане. Но при втория вариант, съгласно представените модели се поема лечение до 700 лева от НЗОК, както и от джоба на пациента (500 лева + 200 лева), а нагоре – до 300 лева, идва на помощ застраховател, където обаче пациентът е внасял вноски (12 лева месечно), като отделно идват и цените на болниците, които могат да си се определят от тях. Получава се така, че всъщност пациентът може да участва с плащане до четири пъти – вноска в НЗОК, лично плащане, плащане на застраховател, конкретно доплащане на болница, ако сметката му за лечение е над 1000 лева.

Коментар на Actualno.com: Три, четири, пет - числата са безброй!

РУМЪНСКИ КОНЕ И КУЧЕТА ОТ АРМИЯТА С ПЕНСИИ ПОЧТИ КАТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ

Кучетата и конете на армията и полицията в Румъния ще получават по 65 евро пенсия. Парламентът на страната прие закон, съгласно който след като се оттеглят от служба, животните ще имат право на грижи, включително и ветеринарна помощ.

Коментар на Actualno.com: Тук се поизхвърлихме като репортер на "Господари на ефира" от склад. Но около две-трети се събират - как се джафка на румънски?

Петък, 28 септември

АБСУРД: БАБХ И ПРОКУРАТУРАТА СЕ ТОПЯТ ВЗАИМНО ЗА ОТГОВОРНОСТТА ЗА ПОБОЙ НАД ЖУРНАЛИСТ

Кой не си свърши работата по случая, заради който репортерът на "Господари на ефира" Димитър Върбанов беше бит, защото разкри два склада с храни с изтекъл срок на годност, които се разпространяват свободно – областната дирекция на БАБХ във Велико Търново или прокуратурата? Съответната институция прехвърля топката на другата.

Коментар на Actualno.com: Щеше да е внушително, ако не беше следващата по ред новина ...

ВИДЕО ПОКАЗА, ЧЕ РЕПОРТЕРЪТ НА "ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА" НЕ Е БИЛ БИТ

Сайтът Mediapool разпространи кадри от камери за видеонаблюдение на склада "ЕТ Елис - Елисавета Захариева" във Велико Търново, на които се вижда, че Върбанов не е бил бит, както Нова телевизия се опита да внуши.

Коментар на Actualno.com: Едно хубаво показно за журналистическа работа лъсна само няколко часа по-късно с грозна манипулация, която постави моментално въпросът с доверието - след като има нагла лъжа, че говорим за побой, дали има и други лъжи, в самия репортаж? Или както пише Джон Гришам във "Фирмата" - когато хванеш някой да те лъже за нещо, моментално си задай следния въпрос - какво още?!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...