X
 
 

Седмицата в абсурди (4 - 8 ноември)

1095 1
photo of Седмицата в абсурди (4 - 8 ноември)
Снимка: колаж на Actualno.com
Понеделник, 4 ноември

ГЕОРГ СПАРТАНСКИ: ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ИЛИ НЕ ИСКА ДА СЕ СПРАВИ С КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ

Пред репортера на БНТ Елиана Димитрова Спартански заяви, че държавата трябва да се справи с проблема с купуване на гласове, като даде пример за манипулиран вот в село Буковлък.

Коментар на Actualno.com: Ми не иска - и в София ясно лъсна!

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: КАКВО ТУК ЗНАЧАТ НЯКАКВИ СИ 100 000 ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ?

"Това може да се дължи и на техническа грешка. Хубаво е първо да се установи и тогава да има някакъв въпрос, който да бъде коментиран. Но в случая това не влияе на резултата, който е, защото действителните гласове са оформени както като абсолютно число, така и като процент", заяви говорителят на ЦИК Александър Андреев за скандала с липсващите 100 000 гласоподаватели в София между първи и втори тур.

Коментар на Actualno.com: Много ясно, нули поредни! А избирателната активност е само статистика в случая!

ОБВИНЕНИЯТ В ШПИОНАЖ МАЛИНОВ: ГОВОРИХ С ПУТИН, ЩЕ СЕ ВЪРНА В БЪЛГАРИЯ

Той беше награден на церемония в Кремъл по случая Деня на народното единство. Лично Путин му връчи орден "Дружба" за приноса му в културното сътрудничество, като от прокуратурата се оплакаха, че всичко това е станало без да се иска становище от тях.

Коментар на Actualno.com: Дори той не ще да остане в Русия?!

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: МЕДИИТЕ-РЕЦИДИВИСТИ ГЛОБЕНИ, НО НЕ СЪВСЕМ

Напразни обаче излязоха опитите на Actualno.com да получи информация колко акта са съставени от месец март насам.

Коментар на Actualno.com: Едно е да се правим на строги, друго е да сме строги!

Вторник, 5 ноември

ДИРЕКТОРЪТ НА "ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ" НЕ ВИДЯ ОСОБЕНИ ПРОБЛЕМИ ПРИ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

Организацията беше, хайде да не казвам отлична, но много добра.

Коментар на Actualno.com: И ние така не си слагаме очилата, като не ни се работи

МЕНДА СТОЯНОВА: МЛАДИТЕ МРАЗЯТ ГЕРБ, ЯВНО ИМАМЕ ПРОПУСКИ В ПРОЦЕСА НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЕЩАНИЯ

"Голяма част от младите хора, най-вече десни избиратели, дадоха своя глас за госпожа Манолова, игнорираха коя е тя. Те просто толкова много мразят ГЕРБ, че гласуваха от омраза. За мен това е много важно, защото винаги сме се съсредоточавали върху това да градим - да градим инфраструктура, да градим култура. Явно в този градеж, в изпълнението на приоритетите, които сме набелязали, за които сме получили своя вот, има много пропуски, които дразнят, има явно грешки", обясни народният представител от ГЕРБ.

Коментар на Actualno.com: Явно, Мента ъъъ Менда!

Сряда, 6 ноември

ТРЪМП ДЕ ФАКТО ОСТАВЯ САЩ В СИРИЯ - АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ ЩЕ ОХРАНЯВАТ ПЕТРОЛНИ НАХОДИЩА

По-рано ръководителят на Пентагона Марк Еспер заяви, че САЩ ще защитават нефтените находища в Сирия и ще реагират със сила на опитите за завземането им. Според него американските войници не смятат да допускат до тях нито Русия, нито сирийските военни.

Коментар на Actualno.com: Демокрация без петрол не може!

ИМУЩЕСТВОТО НА БЪДЕЩИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КПКОНПИ НЯМА ДА БЪДЕ ПРОВЕРЯВАНО ПРЕДИ ДА СТАНЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ

"За" правилата гласуваха 150 народни представители, "против" - 0 и "въздържали се" - 3.

Коментар на Actualno.com: Чудесна новина - как иначе ще има "Апартаментгейт"?!

ДАНИ КАНАЗИРЕВА Е НОВИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ

Решението е взето на заседание на Министерски съвет.

Коментар на Actualno.com: Защото е нужна стабилност, стига толкова изборно грачене!

ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ФОНД ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПРИ НЕЖЕЛАНА РЕАКЦИЯ ОТ ВАКСИНА? (ВИДЕО)

Темата за ваксините отново излезе на дневен ред, след като Административния съд-Сливен отменя решението на КЗД по жалба на родител, че неговото неваксинирано дете не е допуснато на посещава детска градина.

Коментар на Actualno.com: Защото това сме ние, толкова ни е грижа!

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ОБЯВИ НОВ И ПО-СКЪП РЕМОНТ НА СГРАДАТА СИ

След като обявената през февруари месец инженерингова поръчка за мащабен ремонт в сградата на Народното събрание се провали, сега е обявен нов, но и доста по-скъп. Поръчката и тогава, и сега е за проектиране, авторски надзор и реконструкция на електрически, отоплителни, вентилационни и климатични инсталации и СМР по фасади и покрив на сградата. Прогнозната ѝ стойност тогава беше малко над 14,6 млн. лв. без ДДС (съответно с ДДС над 17,5 млн.). Сега обаче прогнозната й цена е почти 18,9 млн. лв. без ДДС (съответно над 22,6 млн. лв. с ДДС).

Коментар на Actualno.com: Кътчето за отдих къде ще е? Или направо всичкото пространство ще е такова!

Четвъртък, 7 ноември

МАСОВО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ПЛУВНИ БАСЕЙНИ НЕ СА НАЯСНО КАК ДА ГИ ОБЕЗОПАСЯТ

Повечето собственици не са изпълнили задължението си да съставят досие с проектна и техническа документация, което трябва да се съхранява на обекта.

Коментар на Actualno.com: Пример колко сме отговорни за важни неща

"МОРАЛНИЯТ ПОБЕДИТЕЛ ОТ ИЗБОРИТЕ В ПЛОВДИВ" С ПЪЛНО ДОВЕРИЕ КЪМ НОВИЯ КМЕТ НА ГРАДА

Дани Каназирева беше назначена за областен управител на Пловдив от правителството на Бойко Борисов.

Коментар на Actualno.com: Дори на тъмно ще му вярва! И в тъмното също!

Петък, 8 ноември

МЕТРОТО МОЖЕ ДА НЕ Е ГОТОВО ДО ДРУГОТО ЛЯТО

Това се разбра от думи на шефа на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев. Според Братоев към момента никой не може да каже кога точно ще бъдат пуснати първите осем нови станции от третия диаметър и дали това ще стане през първата половина на 2020 г. или „месец-два по-късно“.

Коментар на Actualno.com: Тези новинки винаги излизат след избори!

ГОРАНОВ ЗАЩИТИ БЮДЖЕТА И С АРГУМЕНТ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СЕ ВДИГАТ МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ

Горанов не пропусна да каже отново, след вчера, че местните данъци са изключително ниски и е редно кметовете да се замислят за вдигането им, а не да искат например приходи от тол такси, за да поддържат инфраструктура.

Коментар на Actualno.com: И тези новинки също - след избори!

13 КИЛОМЕТРА ОТ АМ "СТРУМА" ПРИ КРЕСНЕНСКОТО ДЕФИЛЕ - С РАЗЛИКА ОТ 130 МЛН. ЛЕВА

Подадени са 3 оферти, като най-евтината е малко над 504 млн. лева, а най-скъпата - малко над 635 млн. лева.

Коментар на Actualno.com: Горе-долу 25% демек - а Сашо Божков, Бог да го прости, говореше само за 10% ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Кога си десен - когато гласуваш или когато не гласуваш за ГЕРБ? 1 Кога си десен - когато гласуваш или когато не гласуваш за ГЕРБ? преди 1 седмица Профил на трол?
    десен означава да искаш България да е европейска държава, а не както Борисов поляга на путин страната ни да е мост на Русия към Запада "Големият шлем" на агент Гоце е малък пред борисовия "Турски поток" на Газпром и АЕЦ "Белене"... Няма друг български политик, който да се извинявал на Русия за това, че страната ни се е придържала към собствения си национален интерес и европейските правила. Еди виж още ›› нственият, който го направи, е Бойко Борисов по повод "Южен поток". В българското въздушно пространство руските самолети са като у дома си. От другата страна на везната е едно разследване срещу руски шпионин, който бе пуснат в Москва, да бъде официално награден от Путин. Борисов започва строеж на интерконектор с Гърция вече три мандата. Борисов употреби думата "дерибеи" за гербери по места. Строителството на инфраструктурата е все по-некадърно заради корупционната взятка и т. н. Свободна частна инциатива има, ако си близък до ГЕРБ и няма истинска конкуренция, основана на пазарната стойност на продукта С явната подкрепа на Борисовото МВР за главен прокурор е избран Иван Гешев, за когото Делян Пеевски е чист като момина сълза Всички видяхме отношението на полицаите към онези журналисти, които не са от правилните борисови медии в деня, когато бе избран Гешев. Призовал ли е някой от лидерите на "Демократична България" да се гласува за БСП? Не, разбира се - лидерите на "Демократична България" никога не са говорили в един глас с БСП - Борисов и Нинова са на едно мнение по запазване на енергийната ни зависимост от русия. Нинова не е аплодирала "Демократична България", но бе във оргазмен възторг от Борисов, когато той отказа да изгони руски дипломати заради аферата "Скрипал" и възобнови АЕЦ "Белене". И Борисов, и Нинова се опитват да припишат избора на Гешев на реформите, направени от Христо Иванов. Голяма грешка обаче е да се разчита на късата памет на десните избиратели. Тези хора трудно могат да бъдат излъгани. Прокуратурата продължава да е в същия уродлив вид, защото реформите, чието лице бе Христо Иванов, не се случиха. Христо Иванов има друг грях пред десните избиратели - че отказа да се коалира с ДСБ преди последните парламентарни избори, а го направи след тях. Твърдото ядро избиратели на "Демократична България" са десните хора в България. Борисов е по-добре да се запита защо докара една голяма част от тези хора до там да гласуват за БСП.