X
 
 

Обвиненият в шпионаж Малинов: Говорих с Путин, ще се върна в България

Обвиненият в шпионаж председател на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, за когото днес се разбра, че е бил пуснат от съда да отиде в Москва, направи първи коментар, след като президентът Владимир Путин го награди с орден.

"Най-важната ми среща беше с Путин и, за мое щастие, имах възможност да поговоря 5-6 минути с него за България, за "Русофили", за това, което правим и за неговите оценки... Благодарих му за подкрепата, той благодари за това, което правим, даде определени съвети за това как би следвало да се развият нещата (...) явно внимателно следи процесите", каза изестният русофил пред bTV.

Съдия пуснал Николай Малинов да напусне страната, Цацаров със сигнал до Инспектората на ВСС

Съдия Андон Миланов от Специализирания наказателен съд е разрешил на заподозрения в шпионския скандал председател на "Русофили" Николай...

Той призна, че се е срещнал с изгонения за 10 години от България пенсиониран генерал от разузнаването Леонид Решетников, но подчерта, че са се видели като приятели, каквито са от години.

Със сочения от прокуратурата за основен благодетел на противодържавната дейност - Константин Малофеев, обаче Малинов не се е виждал.

Председателят на движение "Русофили" подчерта, че ще се върне в България.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров подаде сигнал до инспектората на ВСС срещу съдия от Спецсъда, който разрешил на Малинов да напусне страната, без да е спазено изискването първо да бъде поискано съгласие от наблюдаващия прокурор. Малинов има забрана да напуска страната, но в случая му било разрешено да го направи заради предварително планирано събитие.

Български бизнесмени стоели зад шпионския скандал, твърди бивш депутат

Местни бизнесмени стоели зад шпионския скандал с русофилите. Тази теза разви на пресконференция в БТА призованият за разпит проф. д.ик...

Той беше награден на церемония в Кремъл по случая Деня на народното единство. Лично Путин му връчи орден "Дружба" за приноса му в културното сътрудничество, като от прокуратурата се оплакаха, че всичко това е станало без да се иска становище от тях.

Кремъл публикува запис от цялото събитие, който продължава повече от един час. След 36-та минута може да се види награждаването на Николай Малинов и речта, която произнася след това.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители