X
 
 

13 километра от АМ "Струма" при Креснеското дефиле - с разлика от 130 млн. лева

7405 1
photo of 13 километра от АМ "Струма" при Креснеското дефиле - с разлика от 130 млн. лева
Снимка: МРРБ
Три са офертите за изграждане на лот 3.2.1 (от км 375+860 до км 389+100) на АМ "Струма", съобщава Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Става въпрос за 13,2 километра, в участъка Кресна - Крупник, посола Кулата - София, т.е. по новото трасе, което трябва да е извън Кресненското дефиле, източно от него.

1. Първата оферта е за 635 972 625.41 лв. с ДДС и е на "ГБС-Инфраструктурно строителство" АД.

2. Втората оферта е доста по-ниска и е най-ниската от трите - 504 037 616.93 лв. с ДДС. Тя е на обединение "Геопът Струма 3.2.1.", в което влизат "Геострой" АД, "Пътстрой-92" АД, "Биас-М" ЕООД и "Илия Бурда" ЕООД.

Борисов категорично се разграничи от разговора за Иван Гешев

Ако не бяха направили така, а бяха позволили да се съберат да се сбият. Бяха взели прекалено много мерки, защото се търсеха провокации....

3. Последната оферта е за 599 999 903.90 лв. с ДДС и е на ДЗЗД "АПП Лот 3.2.1", в което влизат "Грома Холд" ЕООД, "Европейски пътища" АД, "Водно строителство - Благоевград" АД, "Пътпроект" ЕООД и "Вахостав-СК".

В участъка ще бъдат построени 3 тунела - "Симитли" (211 метра), "Ракитна" (1 135 метра) и "Стара Кресна" (1 052 м). Съоръженията ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. Ще бъдат изградени 10 виадукта с обща дължина 3,5 км, както и 3 надлези и подлези.

Достъпът до трасето ще бъде осигурено чрез 3 пътни възела:

а) Пътен възел "Полето" при 379-ти км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Брежани и Полето, както и включване в автомагистралата в посока София.

Започна изграждането на най-дългия пътен тунел у нас - "Железница"

Започна строителството на тунел "Железница" от автомагистрала "Струма", както и на пътните участъци непосредствено преди и след него. С...

б) Пътен възел "Мечкул" при 384-ти км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Мечкул и Брежани, както и включване в автомагистралата в посока София.

в) Пътен възел "Стара Кресна" при км 387-ми км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Стара Кресна, Ощава, както и включване в автомагистралата в посока София.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство.

Интересна подробност от съобщението на АПИ е, че проектът за участъка на АМ "Струма" през Кресненското дефиле "се планира да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура". Дали обаче всъщност ще има европари - припомнете си колко неприятно вървят нещата в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    И всичко това за еднопосочен път с три ленти ...13 км за по 50 милиона на километър дава 650 милиона...ебааа маму,със злато ли че бъде покрит тоя път...