X
 
 

Директорът на "Информационно обслужване" не видя особени проблеми при местните избори

1889 3
photo of Директорът на "Информационно обслужване" не видя особени проблеми при местните избори
Снимка: БГНЕС
Организацията беше, хайде да не казвам отлична, но много добра. Нямаше ги цирковете от "Арена Армеец". Така ръководителят на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов коментира процеса на организация на местните избори.

Що се отнася до грешката от 100 000 гласоподаватели в София, Константинов заяви пред БНТ, че "първият списък е грешен" (бел. ред. - т.е. този, който е със 100 000 гласоподаватели повече). Обяснение обаче защо е така, той не даде и препрати към отговорния орган. "Няма нищо общо с гласовете и изборния процес", увери той и добави, че такива грешки рушат доверието сред хората.

Мая Манолова пред телевизията на Слави: Ще продължа да се боря за промяната

Да, аз загубих тези избори, но гражданите ги спечелиха в лицето на Борис Бонев (бел. ред.) - независимия кандидат, който влезе като общ...

"Не може да обвините определени хора, само защото са гласували по един или друг начин. Купуването и продаването на гласове се доказва", настоя Константинов, предвид статистиката от ромските секции в София.

Що се отнася до екзитполовете, директорът на "Информационно обслужване" смята, че много десни избиратели не са си казали, че са гласували за Мая Манолова. Досега не е имало такъв случай на разминаване, твърди експертът. Припомняме, че по екзитполове преди края на изборния ден, които редица медии публикуваха в нарушение на Изборния кодекс, разликата между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова достигаше над 10%, в някои случаи и повече, но накрая тя стана 5%, когато излязоха реални резултати - паралелно преброяване. А какво се случва с медиите, които пускат екзитполове преди края на изборния ден - научете в този материал!

Същевременно Константинов подчерта, че избирателите не са се справили с бюлетината за избор на общински съветници. Невалидните бюлетини за съветници са около 15%, а за кметове – 4%. "За съжаление по тези големи бюлетини хората са писали доста работи, в общия случай неприлични", посочи експертът, като добави, че има и само отбелязани преференции, има и изцяло празни бюлетини – всякакви нарушения, които правят гласа невалиден. При общинските съветници, 18% са "засегнати" с преференции.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    БКП-ГЕРБ е мутро-милиционерският спортно-бияческият КЛАН на влашкия цигaнин Замфиp Яшap - Тато (известен и като Тодор Живков - Янко), а БКП-побългарените ДС-патриотарстващи мундaри са КАТУНА на делиорманския българеещ се мaнгacap Пънчo Кубъдънъ! И нищо циганско не им е чуждо - лъжене, фалшифицитане, крадене, насилие и безправие! А БКП-БСП са борикащиате се КЛАНОВЕ на Андрей Луканов (ориентираните виж още ›› към Русия и Китай бензинаджии и търгаши-банкстери) и Огнян Дойнов (западно-ориентираните номенклатyрни екс-индустриалци и ТКЗС-ари)! Накратко БКП-ЦИГAHИЯ и БЗНС-кypвapcтвo с ДС-ПEДEPACTИЯ! Останалите политиканстващи ПАРТИЙЦИ са флуктоираща маса около 3-те БКП=КЛАНА в зависимост от моментния келепир и възможностите за разгепване на създадената от другите собственост и активи!
  • Петко 2 Петко преди 2 седмици Профил на трол?
    Ще посмее ли да каже друго нещо този послушен малоумник
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Една маймуна - ГЕРБ храненик !
missing image
Разкриха от какво е починало 3-годишното дете

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи предварителен доклад от проверката на дейността на трите лечебни заведения - Специализираната...