Сградата на 13-о училище става филиал на НГДЕК

15170
Сградата на 13-о училище става филиал на НГДЕК

В сградата на 13-то училище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий" да се провеждат занимания на ученици от горните класове на Класическата гимназия, училището да има прием и от 5-ти клас, а не както досега – от 8 клас, а синдикалните спорове в колектива да се решават в рамките на колективния трудов договор. За това се договориха днес следобед на среща в зала „Колегиум” на Министерството на културата министърът на културата Вежди Рашидов и ръководството на гимназията в присъствието на представителна група преподаватели от НГДЕК, съобщиха от ведомството.

Учебният процес в ремонтираната училищна сграда на ул. „Баба”№ 16 в "Модерно предградие" вече протича нормално, гарантираха учителите. Директорката на гимназията Мариела Папазова няма да подава оставка. Тя няма да приеме и подадените в края на миналата седмица оставки на 37 учители от гимназията. Всичко това се прави в името на нормалното обучение на децата в обновената сграда на училището. На срещата стана ясно, че микроклиматът в учителския колектив на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" е нарушен, има и проблем в отношенията с част от родителите. Посочени бяха и конкретни случаи, в които лидери на синдикални структури в гимназията превишават правата си по закон и въпреки, че са уволнени поради грубо погазване на трудовата дисциплина, съдът ги възстановява на работа.

Родители искат незабавното уволнение на директора на НГДЕК

В открито писмо до министъра на културата Вежди Рашидов и неговият заместник Боил Банов, родители на деца от Националната гимназия за д...

Само с общи усилия можем да преодолеем разрива в колектива, нека го направим в името на възпитаниците на Класическата гимназия, обобщи министър Рашидов, като призова училищното ръководство и учителите да не допускат никакво разстройване на учебния процес в обновената сграда на гимназията. Нека проявим разум, длъжни сме да възстановим престижа на Класическата гимназия, подчерта Вежди Рашидов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com