Шефът на КАТ каза от какво има нужда, за да спре убийците на пътя

2839
Шефът на КАТ каза от какво има нужда, за да спре убийците на пътя
Снимка: БГНЕС

Не можем да огреем навсякъде. Ако има възможност Столична община да ни осигури малко средства и да сложим на повече булеварди стационарни камери за заснемане на скоростта. Нека да наситим София с повече камери и полиция. Този призив отправи началникът на столичната „Пътна полиция” комисар Тенчо Тенев към общинските съветници в СОС. Той беше поканен на днешното заседание от председателя на СОС Георги Георгиев, за да запознае общинските съветници с фактическата обстановка и набелязаните мерки за подобряване на сигурността на движение в София.

„На 10-ата минута след катастрофата бяхме на мястото на тежката катастрофа в София на бул. „Черни връх“. Изключително тежка и неприятна гледка“, обясни комисар Тенев във връзка с инцидента с две жертви, при който бе задържан Георги Семерджиев.

„Водачът, който управлява този автомобил, е системен наркоман. Свидетелството му сме го отнели за изтичане на контролни точки. През 2014 г. и 2016 г. са му образувани досъдебни производства за това, че управлява без книжка. Миналата седмица столичната полиция го залавя да шофира след употреба на наркотици. Отнето му е и швейцарското свидетелство за управление, което притежава. Същият водач след известно време слага фалшиви номера на автомобила и започва да се движи по улиците на София“, обясни комисар Тенев.

Имало ли е чадър над Георги Семерджиев?

Няма какво да се лъжем. КАТ е само административно-наказваш орган, неговите правомощия стигат до там. След това служителите от СДВР е т...

Шефът на столичната „Пътна полиция” за пореден път заяви, че те са само административно наказващ орган. „Прокуратурата и съда трябва да вземат решение дали този човек трябва да бъде съден“, каза Тенев.

„Това е провал на всички нас. Това не се дължи на една и друга политическа сила. Садистично е да влизаме в поредната политическа дразга. Трябва да се хванем за косата и да се изтеглим от блатото. Трябва да предложим какво можем да направим“, каза общинският съветник Прошко Прошков.

Той попита комисар Тенев губи ли КАТ дела и оставят ли бандити на свобода, защото някой погрешно е попълнил протокол. „Какво се прави и предвиждат ли се обучения на служителите, за да няма такива абсурди?“, попита той.

Прошков повдигна и въпроса, след като камерата на това кръстовище е хванала 1000 нарушители, каква е събираемостта и колко други камери са купени с тези пари.

„Този разговор не засяга само „Пътна полиция“, а цялата дирекция. Една част от решенията не зависят само от волята на кмета на София, а и от други институции от по-висш ранг“, каза от своя страна Карлос Контрера.

"Пътна полиция" с нов арсенал срещу нарушителите

Нови 56 камери за скорост от типа на триногите е закупило МВР за „Пътна полиция“. Това стана ясно от публикуван на 22 октом...

Той добави, че сигурността е в дълг на столичани. „Сигурността по кварталите не е добра, има цели райони, които не се контролират, което води и до катастрофи“, добави Контрера.

Той посъветва на следващо обсъждане да се преосмисли работата на хората, които седят на бюро и пишат писма. “Те трябва да се изкарат по улиците. Няма как с 15 патрула да се обслужва цялата София, която на моменти достига и 2 млн. души“, каза той.

„Старите грехове си имат своята дълга сянка. Е вчера видяхме тази дълга сянка“. Така общинският съветник от „БСП за България“ Калоян Паргов коментира тежката катастрофа с жертви.

„Въпросът е защо на 11 юни, когато лицето е хванато с наркотици, не е било задържано от другите структури на полицията поне за 24 часа, както е редно?“, попита той. И добави, че за да напреднеш, трябва да започнеш. „Много пъти започваме, но спираме и забравяме до следващия път. Народното събрание също има вина. Основния закон се кове там“, каза Паргов. И отправи призив към депутатите - наред с промените в 40 закона, за който се говори през последните дни, да включат и един 41-ви, а именно Закона за движението по пътищата.

ОЩЕ: Въпреки всички нарушения, престъпления и наркотици: КАТ не знае защо Георги Семерджиев е бил на свобода

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество