Симеонов с нова идея, ликвидира държавното дружество "Слънчев бряг"

5731
Симеонов с нова идея, ликвидира държавното дружество "Слънчев бряг"
Снимка: БГНЕС

Наблюдаващият туризма вицепремиер Валери Симеонов обяви днес, че държавното акционерно дружество "Слънчев бряг", което е собственик на инфраструктурата в курорта, трябва да бъде ликвидирано.

Дружеството е лишено от смисъл и генерира само корупция, подчерта, цитиран от БНР, Симеонов, според когото община Несебър трябва да управлява инфраструктурата в курорта.

„Слънчев бряг” АД спечели делото срещу Община Несебър за собствеността върху инфраструктурата

„Слънчев бряг” АД спечели делото срещу Община Несебър, което се води заради собствеността върху една от малките, второстепе...

"Това дружество не генерира практически почти никакви печалби. То е гнездо и условие за мащабна корупция. Там за дейности, които водят до десетки, стотици хиляди приходи, държавата не може да събере по едни жалки стотина-двеста лева.

Това дружество всъщност узаконява и преместваемите обекти, това е дружество, което узаконява ония уродливи бар кролове. Дружеството отказа да изпълни моето разпореждане за прекратяването и за отмяната на договорите с тези бар кролове с туроператорските фирми", каза Симеонов по повод съществуването на популярните "алкохолни обиколки" в курорта.

Според Симеонов, след активната намеса на държавата, НАП, Агенция "Митници" и др., приходите в туризма са превишили миналогодишните данни и са скочили до над 400 милиона лева.

Наскоро Съюзът на собствениците в Слънчев бряг настоя в открито писмо до премиера Бойко Борисов за трайно решение на проблемите в курорта, включително и с управлението на инфраструктурата.

Валери Симеонов: Протестите означават, че съм си свършил работата

"Протестите означават, че съм си свършил работата. Знаете ли колко благодарствени писма получих от хотелиерски организации? Имам цяла ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com