Скоро Информационният център за имигранти в Бургас ще започне работа

14538
Скоро Информационният център за имигранти в Бургас ще започне работа

Международната организация по миграция е номинирана да получи ново финансиране и много скоро Информационният център за имигранти в Бургас ще започне работа, съобщи Агенция Фокус.

Ясна е датата, до която ще бъде отпуснато финансирането и тя е 30 юни. Най-вероятно дейностите по проекта ще бъдат насочени в безплатни услуги на хора, които имат нужда от достъп до институции, безплатни консултации, ще се провеждат занятия по социокултурна компетентност по определени теми.

Избран е изпълнителят за изграждане на интелигентната транспортна система в Бургас

Има избран изпълнител за изграждане на интелигентната транспортна система в Бургас, съобщи Агенция Фокус. Четири фирми стигнаха до фин...

 „Придобихме опит да насочваме имигрантите и децата им , като финансираме включването им в дейности към читалище „Пробуда” в Бургас, в читалището в Поморие и това в село Подвис, където включихме имигранти в група по български език, в народни песни и танци. В Поморие включихме деца в школа по рисуване. След това обикновено провеждаме заключителен концерт със съдействието на община Бургас и КЦ „Морско казино”, каза Ирина Буланова, ръководител на центъра.

Тя подчерта, че центърът не се занимава с бежанци. От 2007 година Европейският интеграционен фонд финансира организации и общини в България по изпълнение на дейности по интеграция на имигранти, които са законно пребиваващи в България и са граждани на трети страни.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com