След протести: АПИ с мерки за ограничаване на скоростта във врачанското село Осен

1014
След протести: АПИ с мерки за ограничаване на скоростта във врачанското село Осен
Снимка: NJCar

Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе спешни мерки след сигнали от граждани, че в населените места по трасето на пътя Криводол – Борован /път II-13/, шофьорите масово не спазват правилата за движение и ограничението на скоростта. Областно пътно управление – Враца и Областната дирекция на МВР – Враца работят в тясно сътрудничество, за да се осигури безопасността на движение на пътуващите и на жителите на с. Осен, както и на хората от останалите населени места. Създадена е организация още от утре патрулиращи полицейски автомобили да следят за спазването на правилата за движение и въведените ограничения за скоростта.

За повишаване безопасността на движението в селото експертите в АПИ ще обсъдят възможността за изграждане на изкуствени неравности (легнали полицаи), с които да се ограничи скоростта на движение. За да може АПИ да ги постави общината трябва да организира оглед, за да се определи точното им местоположение, и да изготви проект, който да бъде съгласуван с пътното управление и с „Пътна полиция“. След съгласуване на проекта АПИ се ангажира в максимално кратък срок да изпълни изкуствените неравности.

Пиян шофьор блъсна мъж на пешеходна пътека във Враца

Пиян шофьор блъсна 62-годишен мъж на пешеходна пътека в центъра на Враца. Дрегерът отчел над 2 промила алкохол. Водачът е бил задържан...

Инж. Калоян Киров, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, запозна кметския наместник на село Осен Петя Петрова с мерките, които се предприемат.

През село Осен преминава един от обходните маршрути за превозните средства над 3,5 т след спирането на движението в участъка от път I-1 Мездра – Лютидол за извършване на строителни работи. След приключването им шофьорите ще могат да пътуват по-бързо, безопасно и комфортно по нов път.

Апелът към шофьорите и жителите на населените места в региона е да проявят разбиране и търпение. Спирането на движението по първокласния път и пренасочването на трафика по алтернативни маршрути създава неудобства и за шофьорите, и за жителите на населените места, но мярката е наложителна.

Проектът за модернизацията на пътя Мездра – Ботевград предвижда разширяване на път I-1 до четирилентов, както и изграждането на обходни трасета, с които транзитният трафик ще се изведе от населените места. Пълното затваряне на отсечката е необходимо тъй като част от платното в посока Видин, между 161-ви и 172-ри км, ще се изгради в непосредствена близост до съществуващия път I-1, а платното за София ще бъде в по-голямата си част върху съществуващото трасе на първокласния път. За изпълнението на всички планирани строителни работи и удвояване на участъка ще се извършват и взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси, полагане на мрежа по откосите и редица други строителни работи. Безопасното им извършване изисква пълно затваряне на участъка.

АПИ също отменя скандалните пътни поръчки

Тенденцита новата власт да отменя действия на служебното правителство по разпределянето на големи обществени поръчки се разраства. След...

Припомняме, че през следващата седмица е предвидено да започне възстановяване на близо 2-километров участък от път II-13 през с. Девене, в област Враца. Строителните дейности в селото са започнали през 2021 г., но до момента не са завършени и сега ще продължат. При добро време без дъждове се очаква дейностите да продължат около 20 дни.

Трасето на път II-13 е един от обходните маршрути за превозните средства над 3,5 тона и интензивното транзитно движение по второкласния път в последните седмици налага да се предприемат мерки за завършване на започналия преди две години ремонт, за да се повиши безопасността на жителите на селото и на всички пътуващи. При изпълнението на ремонтните дейности временно ще бъде ограничено транзитното преминаване на моторни превозни средства в участъка на път II-13 Крапчене – Криводол – Девене – Борован. Трафикът ще се пренасочва по път II-15 Враца – Борован, след това по път I-1 Враца – Монтана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com