След скандала с "Бояна": Забраняват продажбата на дипломатически имоти

2350
След скандала с "Бояна": Забраняват продажбата на дипломатически имоти
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет одобри обособени части от АДИС (резиденции и офиси на посолства) да могат да се включват в забранителния списък за приватизация.

Промените към Закона за приватизация и следприватизационен контрол ще бъдат гласувани в парламента. Те бяха предложени от МВнР.

Откъде трима 20-годишни имат 8,5 млн. за дипломатическия клуб, питат депутати

Депутатите Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев внасят днес въпрос към вицепремиера Томислав Дончев относно продажбата на Дип...

Припомняме, че в началото на септември се разбра, че старозагорската фирма Exclusive Web Design на по-малко от година и с 3 лв. капитал е спечелила търг на Агенцията за приватизация за Дипломатическия клуб "Бояна" и още три имота в квартал "Изток". Фирмата е собственост на трима 20-годишни младежи от Стара Загора.

Сделката предизвика обществен и политически скандал, заради това, че е продаден актив на дружество, което е включено в списъка със забранените за приватизация дружества с държавно участие от 50 процента. Възникна спор дали процедурата е законна.

Според АПСК търгът е проведен редовно, тъй като забранителният списък обхващал ясно записани държавни фирми и обособени техни части, а Дипломатическият клуб не е сред тях. Скандалната продажба предизвика спорове възможна ли е продажбата на обособени части от фирми в забранителния списък.

Новите текстове са изготвени във връзка с обстоятелството, че евентуална бъдеща продажба на обособени части от "АДИС" ЕООД ще доведе до затруднения дружеството да изпълнява своята дейност, включително и по надлежното изпълнение на поети международноправни задължения от страна на България по Виенските конвенции за дипломатическите и за консулските отношения, съобщиха от МС.

Дипломатическият клуб в Бояна бил продаден, защото никъде не пишело, че не може

Дипломатическият клуб „Бояна“ е бил продаден, защото никъде не е посочено, че е забранено. Това се разбра от думите на вице...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество