Сливенската областна болница е първа по усвояване на средства по проекти, според проф. Чавдар Славов

16443
Сливенската областна болница е първа по усвояване на средства по проекти, според проф. Чавдар Славов
Снимка: БГНЕС

Според проф. Чавдар Славов Сливенската областна болница е на първо място по усвояване на средства по проекти, съобщи Агенция Фокус.

Сливенската областна болница е първенец по усвояване на средства по инвестиционната програма на Министерството на здравеопазването, съобщи в Сливен заместник-министърът на здравеопазването проф. Чавдар Славов.

10 частни болници отварят врати

Още 10 нови частни болници ще се борят за парите на здравната каса. Заявленията за четири от тях са подадени през декември и още няма...

По проект за осигуряване на ефективна здравна инфраструктура и модернизация областната болница на Сливен е закупила седем високотехнологични апарата за рентгеновото отделение, ремонтирани са 17 хиляди квадратни метра– цялата площ на болницата, и вече са реализирани икономии от над 1 млн. киловатчаса електроенергия. С новото оборудване вече са изследвани над 7 хиляди пациенти.

Според професор Славов, заместник-министърът на здравеопазването,  реализацията на проекта за модернизиране и реконструкция на болницата ще подобри условията на лечение на близо 24 хиляди болни. Сред тях над 5 000 са с онкологични заболявания.

Директорът на болницата в Сливен д-р Васислав Петров благодари на всички участвали в реализацията на проекта и подчерта, че сега Сливен разполага с най-качественото оборудване за визуална диагностика и отговаря на всички европейски изисквания в тази област.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...