Служители на МВР в готовност за протест - искат си обещаните 1 000 лв. за работа на първа линия

8658
Служители на МВР в готовност за протест - искат си обещаните 1 000 лв. за работа на първа линия
Снимка: СДВР

С протести заплашват от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Управителният съвет на организацията с ирония благодари за високата оценка, която е дадена на униформените в постановление на Министерския съвет. На Facebook страницата си, от синдиката пишат, че служителите на реда са класирани на 35-то място сред институциите, които имат най-голям принос за борбата с коронавируса, а полицаите, работили на първа линия в условията на коронавирус, не са получили обещаните 1 000 лева. В съобщението се посочва, че те работят в унизителни условия за труд.

Решено: Извънредният труд на служителите на МВР ще става само срещу заплащане

Депутатите приеха и по-големи парични възнаграждения при отличия за благодарност. В почивни и в работни служителите на ВМР ще получават...

Ето и цялото изказване:

"Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) желае да изрази дълбоката „благодарност" на членовете на Федерацията към Министерския съвет и ръководството на МВР за "високата оценка", която беше поставена на служителите в МВР с класирането им на 35-то място, извън списъка с 34 министерства, институти, агенции, фондове и други, описани в ПОСТАНОВЛЕНИЕ №240 от 31.08.20 г.

Изключването им от увеличението на индивидуалните основни месечни заплати с до 30%, изглежда, се приема за адекватно оценяване на дейността им в изминалите и бъдещите месеци на извънредно положение и ситуация, породени от епидемиологичната обстановка. Очевидно МВР, което заедно с медицинските работници в цялата страна изнесе основно тежестта на прилаганите мерки и продължава да търпи най-тежките последствия от кризата, не е заслужило материален стимул. Натрупаните хиляди часове труд, положен от колегите при всякакви метеорологични условия, в непосредствен контакт с карантинирани и болни, стотиците заболели служители, рисковете от заразяване предвид първата линия, на която се трудят, явно са недостатъчни, за да се избегне такова силно дискриминационно и обидно решение.

Това е едно естествено продължение на медийно обещаните и неполучени от нас 1 000 лева месечно за работещите на първа линия. Продължение е и на обидно разпределените по няколкостотин лева "награди". Определяме го като изключително лицемерие и не приемаме мястото, отредено ни чрез него. Това постановление показва, че дадените в публичното пространство високи оценки за работата ни от началото на пандемията до ден днешен са били неискрени. Последствията от тази обида ще бъдат за сметка на мотивацията за работа и в ущърб на социалния мир. Първото от тях е привеждането на СФСМВР в положение на протестна готовност и то вече е факт. Готови сме във всеки момент да започнем преговори за повишаване заплатите на служителите в МВР, достойно за положения от тях труд и положението в което се намират. Липсата на такива преговори или на удовлетворителен резултат от тях неизбежно ще доведат до ефективни протестни действия – единственият възможен начин, по който още веднъж да кажем: "Благодарим Ви"!

COVID-19 влезе в Пловдивския затвор и областната дирекция на МВР

COVID-19 влезе в Пловдивския затвор. 40 контактни на надзирател ще бъдат тествани днес за коронавирус, съобщи директорът на затвора Зап...

Пред Нова телевизия беше казано конкретно искане - 1200 лв. стартова заплата, а не 900 лв. И многозначителна реплика: "Най-вероятно няма да се влеем в другия протест".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество