Служителите на МВР харчели милиони, за да се обличат сами

4217
Служителите на МВР харчели милиони, за да се обличат сами
Снимка: БГНЕС

Знаем, че е започнало откриването на обществени поръчки за нови униформи и обувки, но колко време минава от откриването на една обществена поръчка до получаването на нещо готово от нея?

Това каза за „Хоризонт“ председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов, който отчете, че на различни места в страната полицаите не са получавали нови униформи от между 2 и 5 години.

Синдикатът на МВР: На практика служителите нямат право на платен годишен отпуск

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) с огромно възмущение отбелязва нежеланието на ръководството на МВР да се съобрази ...

Масово са повече от 2-3 години. Факт! Също такъв факт е, че през това време колегите вадят собствени средства, закупувайки си елементи от униформеното си облекло или нещо друго от свободния пазар, което максимално се доближава до униформено облекло. С пълна сила това важи, например, за обувките.

Докато се говори за едни милиони, които МВР не е предоставило под формата на униформено облекло и екипировка на своите служители, тези същите служители харчат милиони, макар и не чак толкова много, просто за да се обличат сами.

Попов попита реторично дали полицаите които пазят границата ще бъдат върнати, за да пазят селата. В МВР в момента съществува кадрова дупка и липсват полицаи и пожарникари на терен, категоричен е той. При пълно натоварване на Академията на МВР, тази дупка няма да може да бъде запълнена за 3 до 5 години.

МВР има нужда от мащабна реформа, но за нея е необходим политически консенсус, тъй като за осъществяването й е необходим дълъг времеви период.

Полицейските синдикати с общи приказки за реформа в МВР

Необходимостта от реформа на МВР е очевидна. Това заяви Валентин Попов, председател на УС на Синдикална федерация на служителите в Мини...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...