Служителите на затворите подкрепят протеста на МВР

4236
Служителите на затворите подкрепят протеста на МВР
Снимка: БГНЕС

Готвените промени не целят да реформират сектора и да реализират разбирането за полицейска служба в интерес на обществото, и не са придружени от задължителните прецизни и мотивирани обяснения на министъра на финансите.

Вместо закона да има адекватни и ефективни гаранции за обуздаване на престъпността почиващи на наложителна задълбочена и адекватна оценка, и анализ на рисковете пред националната сигурност в един тревожен за региона и света момент, се създават предпоставки за невъзможност правозащитните органи и отбранителни сили да реализират функциите си.

Полицаите готвят блокади заради предвидено намаление на парите им

Заради промени относно заплащането в системата на МВР, всички работещи в сектора са готови да излязат на масов протест. Промените предв...

Това заявиха от Синдиката на служителите в затворите в България. В отворено писмо от синдиката посочват, че с приет от МС Проект на Закона за държавният бюджет на Република България е опит за налагане на нови сериозни рестрикции по отношение на икономически и социални права на всички служители на сектор "Сигурност", в частност тези в затворите и арестите.

От синдиката съобщиха, че имат готовност за организиране на съвместни национални протести със синдикалните организации в сектор "Сигурност".

Служителите на затворите канят финансовия министър Владислав Горанов на среща като му напомнят, че на латински minister означава „служител".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com