Смях до дупка - директорът на Руския културен център не позволи на "Нощните вълци" да паркират

3852
Смях до дупка - директорът на Руския културен център не позволи на "Нощните вълци" да паркират
Снимка: Actualno.com/Ивайло Анев

Много шум за нищо и пълен фарс – с такива изрази най-добре и ясно може да се опише какво се случва с посещението на „Нощните вълци“ в София.

След като се появиха пред „Александър Невски“, мотористите, които бяха около 25-30 души и по техни думи само четирима от тях са руснаци, тръгнаха към Руския културен център, където от 15:00 часа трябва да започне пресконференция. Оказа се обаче, че директорът на центъра Сергей Смитюшенко категорично отказва да позволи на мотористите да паркират 30-те си мотора пред сградата. Пиарката на събитието от агенция Premier Group PR&Advertising, което не е организирано от Руския културен център, също подкрепи позицията „Нощните вълци“ да не паркират на това място. Пресконференция няма да има, ако не махнете моторите, категоричен беше Смитюшенко. Припомняме, че центърът се намира на ул. „Шипка“ в столицата, която е доста тясна.

"Нощните вълци" дойдоха пред "Александър Невски", само четирима са руснаци

С викове „Россия, Путин“ про и анти-настроени срещу режима на руския президент Владимир Путин посрещнаха неговите рокери - ...

За момента няма яснота дали в крайна сметка ще има пресконференция или не.

Припомняме, че по-рано при парламента и „Александър Невски“ се стигна на два пъти до сблъсъци. Първо известен с Facebook прякора си Бате Боби фен на Ботев Пловдив хвана за врата протестиращ срещу „Нощните вълци“, тъй като той носеше плакат на Владимир Путин, но изборазен като хомосексуален. Двамата бяха арестувани. Последва и сблъсък в „Александър Невски“, след като водените от Асен Генов протестиращи срещу „Нощните вълци“ опитаха да изградят кордон, с който да не допуснат руските рокери в храма. В крайна сметка имаше и пробив - един от протестиращите успя да пробие полицейския кордон и буквално се вряза в хората, подкрепящи "Нощните вълци". Те реагираха моментално и успяха да го понабият, но полицаите бързо го измъкнаха и не се стигна до животозастрашаващи сцени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com