Смолян домакинства първите за годината награди за фолклорна музика

21183
Смолян домакинства първите за годината награди за фолклорна музика
Снимка: БГНЕС

От септември 2014 година, за първи път в България ще се раздават годишни фолклорни награди. Първото им издание ще носи името на легендарния народен певец Борис Машалов по случай 100 години от неговото рождение.

Учредител на приза е фолклорното радио Менци. В екипа са поканени преките наследници на Борис Машалов, както и големи имена от българския фолклор.

Кукерският празник Песпонеделник ще се проведе в село Широка лъка

Кукерският празник Песпонеделник ще се проведе в смолянското село Широка лъка от 11.00 часа, съобщи Агенция Фокус.  230 ще са кук...

Престижните награди ще бъдат в 10 категории и ще се връчват за впечатляващи професионални изяви и за цялостни постижения във фолклорното изкуство. Основната идея на организаторите е тези отличия да прославят българската народна музика и да повишават нейния авторитет.

Наградите се връчват за създаден продукт, професионални изяви и за цялостни постижения във фолклорното изкуство, като и за значими нематериални фолклорни наследства.

Годишните номинации се предлагат по 3 предложения в номинация от организаторите и по 3 от любителите.Номиниращ има право само на едно предложение в номинация.Гласува се за месечни и годишни номинации само в сайта на годишните фолклорни наградиwww.godishnifolklorninagradi.com.

Всеки любител на Българското фолклорно изкуство в целия свят може да предлага в сайта на Годишните фолклорни награди по един човек само в една номинация за месечни класации и да гласуват за победители на месеца в определените категории, както и за годишните награди.

Дядо от Смолян е дарил 103 л кръв

84-годишният Атанас Френкев, който е дарил безвъзмездно 103 литра кръв, става почетен гражданин на Смолян.Той е дарявал 400 пъти в прод...

За 2014г. Месечните фолклорни класации и гласуване започва от 1 август 2013г – до 15 август 2014г., информира smolyannews.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com