Спецсъдът прочете първата си присъда

6843
Спецсъдът прочете първата си присъда
Делото е приключило в рамките на петнадесет дни

С първото си завършено дело се отчете Специализираният наказателен съд. Делото е образувано в съда на 16 януари 2012 г. и приключи със споразумение между Специализираната прокуратура и за четирима от петимата подсъдими - Степан Дмитриевич Кара, Георги Борисов Бошняков, Иван Костов Иванов и Силвия Младенова Капчикова. Подсъдимите признаха вината си и се отказаха от разглеждане на делото по общия ред.

Съдът одобри постигнатото споразумение, което не подлежи на обжалване и протест и има характер на влязла в сила присъда.

Специализираният съд под лупата на Бойко

Премиерът Бойко Борисов посети Специализирания съд, Апелативния специализиран съд, Специализираната прокуратура и Апелативната специали...

Единият от подсъдимите е осъден с наказание „лишаване от свобода" за срок от една година, което следва да се изтърпи при първоначален строг режим. Други двама от тях са осъдени с наказание „пробация" за срок от три години, а четвъртият, признал се за виновен, се е споразумял на наказание „лишаване от свобода" за срок от една година, чието изтърпяване е отложено за срок от три години.

Тъй като Илия Кръстев Дерузов, петият подсъдим по делото, не се призна за виновен и не пожела да сключи споразумение, съдебният състав се отведе и делото ще бъде разпределено за разглеждане от друг състав по отношение на Дерузов.

Това е първият постановен съдебен акт на Специализирания наказателен съд, имащ характер на влязла в сила присъда, като делото е приключило в рамките на петнадесет дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com