Стойността на ремонта около НДК продължава да се увеличава

5498
Стойността на ремонта около НДК продължава да се увеличава

Стойността на ремонта на пространството около НДК продължава да се увеличава. Поредните 315 600 лв., с ДДС, се готви да даде Столична община за подмяна на червените павета в парковото пространство около НДК. Това стана ясно от обществената поръчка, обявена от СО, предаде БГНЕС.

Ремонтните дейности на декоративни настилки в парковото пространство на НДК са обособени в две позиции – "пренареждане и направа на допълнителна паважна настилка от червен пясъчник "и "запълване на широки фуги в декоративна настилка".

Основният ремонт на АМ "Тракия" е завършен, вижте какво остава

С 12 дни предсрочно завърши основният ремонт на още един от мостовете на АМ „Тракия“. Вече напълно е възстановено движениет...

За пренареждане на малките червени павенца, общината се готви да плати почти 140 000 лв., а за фугирането още около 176 000 лв. Ремонтът не трябва да продължава повече от месец и половина след подписването на договора. 

Ремонтът ще засегне част от парковото пространство зад НДК, както и част от парка, който се намира зад паметника "1300 години България".

Обществената поръчка за подмяна на декоративния паваж е поредната, която увеличава значително първоначалния бюджет от над 13,4 млн. лв., с които от няколко месеца пространството около НДК се обновява. Над 8 млн.лв. от парите са от бюджета на Столичната община, а 4,7 млн.лв. са по Оперативна програма "Регионално развитие".

Очакванията са реновирането на алеите, градинките и фонтаните пред и около НДК да приключи в навечерието на местните избори през есента.

Ремонтираната зона на "Витошка" се разпада

Ремонтираната пешеходна зона на столичния булевард "Витоша" се разпада. За това сигнализира гражданската инициатива "Спаси София", съоб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com