X
 
 

Съдът отмени забраната за движение на коли в Морската градина във Варна, където бе прегазено дете

899 0
Съдът отмени забраната за движение на коли в Морската градина във Варна, където бе прегазено дете
Снимка: Надежда Георгиева
Забраната за движение на пътни превозни средства в Морската градина във Варна отпада. Още повече - забранява се да се налага нова забрана за движение и съответно глоби, ако те не се спазва. Това става ясно от публикувано решение на Върховния административен съд.

До забраната се стигна след като в края на юни тази година малко дете загина на място, след като бе пометено на паркинга пред ресторант "Хоризонт" именно в Морската градина от автомобил с чужда регистрация.

Според решението трябва да бъдат прекратени "безусловно действията на кмета на Община Варна и на служители при звено "Общинска полиция" - Варна, изразяващи се в поставяне и държане на нови пътни знаци "В2" и "Т17" в началото на пътя от бул. "Княз Борис I", при КПП "Делфинариум", м. "Салтанат", гр. Варна, както и действия на служители на звено "Общинска полиция" – Варна по осъществяване на контрол за спазване на забраната за движение на МПС на територията на м. "Салтанат".

В мотивите си Върховният административен съд сочи, че от представените по делото доказателства се установява, че е започнала процедура по одобряване на общ административен акт, а именно: промени (актуализация) в Генералния план за организация на движението на територията на Община Варна, но процедурата не е приключила и няма издаден административен акт. Следователно и извършваната контролна дейност от служителите на "Общинска полиция" Варна във връзка с тези знаци не се основава на административен акт или закон.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители