Техническият университет влезе в режим "окупация"

45398
Снимки: NОрешарски

И Техническият университет е окупиран. Преди малко повече от час студенти от ТУ „превзеха” зала 1154 „Проф. Начо Начев”. Те вече пуснаха подписка в подкрепа на окупацията.

Исканията не се различават особено от тези на студентите в Софийския университет – оставка на правителството, разпускане на 42-рото Народно събрание и насрочване на нови парламентарни избори.

Студентите не искат среща с Клисарова

За пореден път "Ранобудните студенти" отказаха да се срещнат с министъра на образованието професор Анелия Клисарова. Мотивите защо им...

По информация на OffNews в аудиторията е имало лекция по математика на професор Михаил Тодоров. Той е одобрил окупацията, като е казал, че разбира младите, тъй като е участвал в антиправителствените протести през цялото лято.

Веднага след като стана ясно, че и в ТУ вече има окупация, ректорът на университета Марин Христов е напуснал учебното заведение.

Със студентите-окупатори е разговарял и заместник-председателят на ТУ Симеон Михов, който е опитал да ги убеди да не пречат на учебния процес. Те са заявили, че няма да се откажат от окупацията.

 

Болезнени въпроси към академичното ръководство задават студентите от ВТУ

Днес студентите, които окупираха Великотърновския университет (ВТУ), имат среща от 15:00 часа с ръководството на университета в окупира...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com