Терористичният акт в Бургас е финансиран от Иран

6240
Терористичният акт в Бургас е финансиран от Иран

Терористичният акт в Бургас е финансиран от Иран и организиран и подкрепен от "Хизбула". Това каза министърът на туризма на Израел Стас Мисечников, който говори пред еврейската общност в България в централната Синагога, предаде БГНЕС.

Пред общността министърът говори около 10 минути и обясни какви са целите на посещението му у нас. Една от тях е да се засилят връзките в сферата на сигурността между двете страни. Той подчерта, че имаме общ враг и това е международният тероризъм.

"Това е нашият общ враг на всички страни, които се борят за свободата и трябва да се изправим срещу него заедно", заяви Стас Мисечников.

Министърът на туризма на Израел отиде в Синагогата със седемчленна делегация. Той обясни, че самото посещение в България е доказателство за това, че взаимоотношенията между двете страни са отлични, въпреки опитите, според него, на различни фактори да ги осуетят. България е приятел на Държавата Израел и Държавата Израел е приятел на България. Така ще бъде и за в бъдеще, посочи Мисечников.

Той изброи някои от сферите, в които двете страни имат приятелски отношения – икономиката, социалната сфера, туризма. "Взаимодействието между нас и сътрудничеството само ще се развива оттук нататък", заяви Мисечников. Посещението си у нас той посочи като доказателство за това, че в сферата на туризма ще се положат много усилия отношенията между двете страни да се развиват. Министърът каза, че те тепърва предстои да се развиват и да се засилят.

Мисечников подчерта, че посещението му у нас е доказателство, че въпреки опитите за жестокост срещу тях, израелците ще продължат да живеят нормално и без да се страхуват, ще продължат да пътуват и да бъдат туристи навсякъде, където пожелаят. Той подчерта, че тероризмът няма граници.

Ние няма да възнаградим терористичния акт и няма да отговорим на него със страх, посочи министърът. На него му предстоят срещи с първите държавни мъже у нас и с българския министър, който отговаря за туризма Делян Добрев.

Посланикът на Израел в България Н. Пр.Шаул Камиса-Раз каза на министъра, че е много горд с хората от еврейската общност в България и помощта, която те оказали след жестокото събитие в Бургас. "Те участваха активно в справянето със ситуацията", категоричен бе дипломатът. Той изброи, че български лекари - евреи са посещавали болниците, където има настанени пострадали, посрещали гости от семействата на пострадалите в домовете си и са помагали в посолството. Шаул Камиса-Раз подчерта, че посещението на министъра е ценно, не само заради това, че идва в такъв момент - по-малко от седмица след атентата.

Максим Бенвенисти, председател на ОЕБ "Шалом" от своя страна подчерта, че хората от общността винаги са помагали и са били с хората в Израел.

Делян Добрев: Няма отказани резервации

Терористичният акт не е предизвикал сътресения, но ангажиментът на нашите Служби по търговско-икономически въпроси е да продължат да сл...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество