Традициите, без които Великден не може

2750
Традициите, без които Великден не може
Снимка: Лидл

Моментите около посрещането на великденските празници, могат да се окажат истински вълнуващи и запомнящи се за всяко едно празнуващо семейство. Млади и стари представители на фамилията, както и близки роднини и приятели се събират заедно за Възкресението Христово, за да отбележат един от най-светлите християнски празници. Богато отрупани с вкусни ястия трапези и много щастливи емоции могат да съпътстват всеки един уютен дом през този етап от годината, като традициите у нас повеляват да превърнем моментите около този християнски празник в едно истинско семейно щастие.

Боядисването на яйца

Lidl стартира сезона на фермерски пазари

Този уикенд стартират традиционните фермерски пазари, които Lidl организира за трета поредна година. Първият ще се проведе на 15, 16 и ...

Когато чуем за дните около Великден първо в съзнанието ни могат да изникват онези толкова радостни и щастливи мигове, в които заедно с нашите близки и роднини боядисваме собственоръчно великденски яйца. След първото боядисано яйце, което задължително трябва да е в червено, следващите ни творчески декорации могат да бъдат точно такива, каквито ние изцяло си решим - от ръчно изписани с восък лични имена, през използването на малки листа от растения за щампи, до боядисването със съвременни методи или технологии. Традицията в това да изобразим личния си вкус в оцветяването на великденски яйца е толкова голяма, че почти всяко едно семейство си има своя собствена и непроменяща се великденска визия, с която години подред се боядисват празничните яйца. И точно това е най-хубавото на Великден, защото независимо какво се случва в нашето ежедневие и в какви времена живеем, тези мигове, прекарани със семейството в боядисването на великденски яйца, могат да създават едни от най-щастливите и незабравими спомени за нас.

Вкусването на крехко и сочно агнешко

Както казват хората - дори да и да не обичаме вкуса на агнешкото месо, не може по случай този празник да не се опитаме да хапнем поне една мъничка хапчица от него, ей така, колкото за адет. Това си е една отличителна кулинарна традиция за Великден, която събира малки и големи около трапезата, за да се вкусят различни апетитни и неповторими ястия - от сочно и крехко изпечено агнешко месо на жар, до така вкусната и предпочитана от всички дроб сарма. Сега в дните около Великден можем да открием 100% българско агнешко месо в магазините на Lidl, с което да приготвим някои от най-вкусните и отличителни ястия по случай светлия християнски празник. Но изненадите от веригата магазини не приключват до тук. Освен прясното и свежо агнешко месо, в Lidl можем да открием и вкусно изпечени великденски козунаци в различни апетитни разновидности, с които да превърнем дните около Великден в едно истинско семейно щастие. Пристрастяващо ухаещи от фурната или пакетирани на рафтовете в магазина, те могат да бъдат открити както в асортименти със стафиди или какаови парченца, така и с портокалови корички или орехи.

Великден без козунак не може

По един стаж за всеки студент, моля!

По един стаж за всеки студент – звучи като предизборно обещание, но не е. Вместо това е съвет защо всеки студент е добре да участ...

И като за финал, а и като за десерт, ще си поговорим за може би най-сладката и чакана от всички нас традиция около Великден, а именно усещането на вкуса от апетитно изпечения козунак. Няма по-подходящо и предпочитано великденско печиво, което да се впише с такъв ароматен вкус при всички онези радостни семейни мигове, случващи се покрай отбелязването на Възкресението Христово. Да отчупим щедро от златистия и разтягащ се на конци козунак, и да раздадем от него на най-близките си и любящи хора, е може би точно онази най-вкусна и запомняща се семейна традиция, без която Великден със сигурност не може. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com