Трети ден гасят пожара в Сакар планина

13164
Трети ден гасят пожара в Сакар планина

Вече трети ден продължава гасенето на пожара в Сакар планина между областите Стара Загора и Хасково. Към момента той е локализиран на площ от около 3500 декара. Направени са просеки, а екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението", Горските стопанства на двете области, военнослужещи и доброволци продължават гасенето на огнищата, предаде БНТ.

Имаме надежда днес да бъде погасен пожарът в Сакар планина. Това каза комисар Николай Вълчев, директор на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково, предаде Фокус.

Няма възможност тази вечер да се загаси пожарът в Сакар планина

Няма възможност тази вечер да се загаси пожарът в Сакар планина. Това каза за Агенция „Фокус” комисар Николай Вълчев, дирек...

„В момента обстановката е спокойна, пожарът е на площ от около 3500 декара. Направени са просеки, екипите са на място и работят. На мястото са и по 50 войници от поделенията в Хасково и Стара Загора, които помагат за погасяването на огъня”, обясни той.

В момента за борбата с огъня се използват верижни машини, пожарни машини и техника на горските и не се налага да се използват хеликоптери. „Засега няма нужда от хеликоптерите, но ако се наложи имаме разрешение да ги използваме”, каза комисар Вълчев.

Вчера в преодоляването на огнената стихия се включиха два хеликоптера на Българската армия. Засега няма нужда те да бъдат използвани, но ако се наложи, летателната техника има готовност отново да започне работа, за да достигне до труднодостъпните места. Огнеборците се надяват в късния следобед пожарът да бъде потушен напълно.

От регионалната екоинспекция в Стара Загора съобщиха, че направените изследвания за замърсяването на въздуха в района са категорични, че няма опасност за здравето на хората.

Десет екипа се борят с пожара между Тополовград и Гълъбово

Привлечени са допълнителни сили от Нова Загора, Ямбол и Елхово. На място пристигна директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на ...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com