Трима бивши военни министри ще бъдат изслушани в комисията за изтребителя

613
Трима бивши военни министри ще бъдат изслушани в комисията за изтребителя
Снимка: Getty Images/Guliver

Тримата бивши военни министри – Ангелов, Найденов и Ненчев, ще бъдат изслушани на 19 юли в парламентарната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

Заседанието на комисията е насрочено за 14.30 часа и на него ще бъдат изслушани Аню Ангелов, който бе начело на Министерството на отбраната в периода 2010 – 2013 г., министърът на отбраната в периода 2013 – 2014 г. Ангел Найденов и военният министър в предния кабинет на Борисов Николай Ненчев, който беше начело на ведомството в периода 2014 – 2017 г.

Началникът на отбраната отрече външна намеса при избора на изтребител

Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев отрече да има външна намеса и корупция при избора на нов тип изтребител, предаде БНТ. Той ги ...

БГНЕС припомня, че Парламентът създаде временната комисия по предложение на Цветан Цветанов и други депутати от ГЕРБ в края на миналия месец - 28 юни 2017 г. Председател стана също депутат от ГЕРБ - Емил Христов. В нея има деветнадесет народни представители. Според правилата й за работа, тя следва да се запознае с всички факти и обстоятелства относно проведената процедура по избор на нов тип боен самолет; извършените дейности от длъжностните лица по разглеждане на постъпилите предложения от страните доставчици; отговорностите по управлението на процеса и реда за вземане на решение за завършване на процедурата по избор от Министерския съвет.

От доклад на министъра на отбраната стана ясно, че според протокола на междуведомствената работна група предложението на Швеция е класирано на първо място с резултат 0,90, а предложението на Италия е класирано на второ място с резултат 0,61. Предложението на Португалия с логистичен пакет от САЩ не е било класирано поради несъответствие на ценовото му предложение с изискванията, заложени в RFP.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com