Ученици „осиновяват“ военните паметници

4981
Ученици „осиновяват“ военните паметници

Ученици да осиновяват военните паметници в цялата страна - това ще предложи на областните управители, в чиито губернии има войнишки мемориали, специалистът по военните паметници към МО Иво Антонов, предаде Стандарт нюз.

Идеята е децата от училищата да се грижат за почистването около обектите, напомнящи за бойната слава на войните ни. Учениците ще оставят и цветя пред обелиските на паметните дати от историята ни. Така ще бъде възстановена традицията от преди години. Целта е чрез тази грижа малките да се научат да зачитат историята и почитат героите, дали живота си в битките за родината.

Не можаха да открият Цар Освободител днес, чак на изборите

Паметникът на Цар Освободител в столицата няма да бъде открит днес на 3 март за 135-годишнината от Освобождението на България, предаде ...

Инициативата тръгва от Хасково с „осиновяването“ на изцяло реновирания паметник на десети пехотен родопски полк. Предложението децата да бъдат включени в инициативите по честванията се роди по време на срещата на инициативния комитет за възстановяването на паметника с областния управител на Хасково Ирена Узунова.

Обновеният паметник ще бъде открит на 26 март, когато по нов стил се  отбелязва превземането на Одринската крепост, за което голяма заслуга има именно 10-ти родопски полк. Предстои и проектирането около паметника на мемориален парк.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com