Удължен е срокът на кампанията за предотвратяване на престъпленията срещу природата

418
Удължен е срокът на кампанията за предотвратяване на престъпленията срещу природата
Снимка: БГНЕС

Срокът за получаване на номинации за принос в предотвратяването на престъпления срещу природата в третото издание на кампанията „Аз пазя горите и орлите на България“ е удължен до 20 ноември 2016 г.

Номинация може да направи всеки с гражданско самосъзнание и отношение към природата или професионално обвързан с темата. Номинираните може да са професионалисти, които предотвратяват престъпления срещу природата в рамките на служебните си задължения или будни граждани, станали свидетели на подобен род престъпления и предприели адекватни мерки.

Работата на вилата удължава живота

Достъпът до градината, животът близо до парк или около селска местност удължава живота на хората средно с 12 процента. До този извод с...

Номинациите се приемат на имейл kampania@eagleforests.org до 20.11.2016 г., Нужно е да изпратите попълнен приложения формуляр и по възможност да го придружите със снимки и документи, описващи развитието на случая (кореспонденция с институции и др.).

Наградените 10 души за 2016 г. ще бъдат обявени през декември от независимо жури и ще получат парична награда от 150 лева.

Престъпленията срещу дивата природа са проблем, на който до скоро не е обръщано необходимото внимание. Въпреки че много диви видове са защитени от международни конвенции като CITES (Конвенцията за международна търговия със застрашени видове от дивата флора и фауна), както и от европейското и българското законодателство, в последните няколко години се оказва, че вследствие на подобни престъпления световно застрашени видове са вече на прага на изчезването. Примери за подобни престъпления са незаконното залавяне на животни от дивата природа и отглеждането им в плен, ограбване на гнезда, яйца и малки от дивата природа, трафик и търговия със защитени видове, използване на незаконни методи за лов с примамки и отрови, бракониерски острел, незаконно препариране.

Кампанията се организира от Изпълнителната агенция по горите и Българското дружество за защита на птиците и се провежда в рамките на проекта „Горите на орела“, финансиран от Програма LIFE+ на Европейския съюз.

Лесните начини да помогнем на природата

Много хора симпатизират на еко каузите, но не се включват активно в тях от притеснение, че това ще им коства пари и време. Истината оба...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 3 май, 2024 година

МВнР с важна препоръка към българите в Грузия

Градушка е паднала в района на Рожен (СНИМКИ)

Прогноза за времето - 4 май 2024 г. (събота)

Евростат: България е сред страните от ЕС с най-ниска продължителност на живота

Осъдиха болница в София за скандален случай: Лекарка си направила бебе с чужд генетичен материал

Анастасия Стойчева: Валежите тепърва ще започват

Най-важните новини за деня: 2 май, 2024 година

Добре или зле: 49,7% от българите имат доверие в църквата

Прогноза за времето - 3 май 2024 г. (петък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com