Университети, болници и офис сгради спират своите асансьори

863
Университети, болници и офис сгради спират своите асансьори
Снимка: BG Бъди активен

На 25-ти април тази година светът ще отбележи Ден без асансьори. За първи път денят ще бъде глобален, като до сега събитието се провеждаше само в Европа. На европейско ниво денят е част от кампанията NowWeMOVE, a през 2018-та ще се включат и участници от Австралия, Япония, Бразилия.

Инициативата у нас се координира от сдружение "BG Бъди активен". В България кампанията се организира от 2012 г. и има три основни цели: да повиши информираността относно ползите от физическата активност; да насърчи редовното участие в различни видове спорт и да подобри възможностите за достъп до движение и физическа активност. Всяка следваща година участниците в инициативата се увеличават, расте броят и на нейните посланици: институции, медии, обществени личности.

Държавата дава по 2 лева на дете годишно, за да може да прави превъртания като президента

През тази седмица физическата форма се превърна в основна тема за българското общество, след като президентът Румен Радев направи без д...

Ден без асансьори е събитие, което цели да привлече общественото внимание към темата за това колко важна за здравето ни и ежедневната физическа активност. „Целим да покажем колко лесно е да преборим застоелия начин на живот. Заедно можем да докажем, че чрез съвсем малка промяна в навиците ни, можем да подобрим дългосрочно здравето и настроението си, без да са ни нужни допълнително време и средства“, смята Биляна Милева, национален координатор на инициативата: „За в момента много университети и офис сгради от цяла България за потвърдили своето участие, като отното очакваме над 350 000 човека да се включат“.

Движението по стълби, без да се използват ескалатори и асансьори, предоставя на всеки шанс да започне със свеж старт, да продължи с енергично изпълнение на своите рутинни задачи и да завърши деня си с доза здравословно усилие.

Всеки желаещ да вземе участие в инициативата може да го направи. Изберете стълбите вместо асансьора и бъдете част от “Ден без асансьори“. Естествено, събитието е доброволно и асансьорите могат да останат достъпни за хора с увреждания, както и за тези, които просто не проявяват желание да се включат.

Moжете да станете и част от “Ден без асансьори” като организатор на събитие. Ако желаете да организирате събитие във вашето населено място и бихте искали да научите как това да се случи, можете да се свържете със сдружение BG Бъди активен на 0876 723 377 и beactive@bgbeactive.org.

Украйна забрани на националите си да се състезават в Русия

Министърът на младежта и спорта на Украйна Игор Жданов подписа указ за забрана на участието на националните отбори на страната в спортн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com