В Банско отчитат близо 8% туристически ръст спрямо същия период за 2015 г.

9983
В Банско отчитат близо 8% туристически ръст спрямо същия период за 2015 г.

Гости от алпийските държави Австрия, Италия и Швейцария избраха Банско за новогодишната си ваканция. За последните две седмици туристическият бранш в курорта отчита близо 8-процентов ръст спрямо същия период миналата година, предаде БНР.

Най-предпочитани са били петдневните ваканции, което дава много добра устойчивост на зимния туризъм, заявиха от съюза на хотелиерите.

Пуснаха и писта "Томба" на Банско

Емблематичната писта „Томба" на Банско вече работи, съобщи Иван Обрейков, маркетинг директор на „Юлен", предаде Стандарт ню...

70% от гостите за Коледа и Нова Година са били млади хора от България, Гърция, Румъния, Турция и Сърбия.

За първи път Банско посреща големи групи туристи от Австрия и Швейцария, които са конкуретни държави в зимния и ски туризъм. Най-далечните гости са били от САЩ и Канада.

Продължава съвместната работа на български, гръцки и румънски полицаи за гарантиране на обществения ред и в помощ на туристите от съседните държави. Присъствието ни в града ви и ски зоната дава сигурност на нашите сънародници, споделиха румънските полицаи.

"Румънците имат проблеми с комуникацията. Явно не всички говорят английски език и не се намират хора, които да им казават къде да се настаняват, къде да си сложат колите, къде са аптеките и медицинските центрове. Някои трябва да им помага с превода. Имат нужда от нас за различните проблеми. Много се радват, когато ни виждат и им помагаме", заявиха те.

Коледни и новогодишни концерти в Банско

В навечерието на коледните празници, жители и гости на Банско ще могат да се докоснат до специален коледен спектакъл, посветен на най-с...

Хиляди бяха скиорите днес, които се радваха на първия истински сняг. Около 60 см е снежната покривка в планината, като продължават да работят и оръдията за изкуствен сняг, каза маркетинг директорът на ски зоната Иван Обрейков. До момента няма сериозни инциденти в планината, информираха от Планинската спасителна служба в курорта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com