Валентин Радев: Не мога да си представя военните на границата да са без оръжие

2746
Валентин Радев: Не мога да си представя военните на границата да са без оръжие

"Не мога да си представя военнослужещите да са без оръжие на границата. Те без оръжие – кои са те? Трябва да имат и патрони в оръжието. Няма да го използват срещу невъоръжени хора, но работата им е да защитават и да пазят".

Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-министър на отбраната Валентин Радев  във връзка с коментарите, че изпратените по границата ни с Турция военни няма да са въоръжени.

Министърът на отбраната ще разпореди с какво да са оборудвани военнослужещите по границата – така е записано в проектозакона, коментира Радев.

Валентин Радев: Въоръжението ни все още е 90% руско

Винаги когато говорим за отношенията с Русия, трябва да не забравяме, че нашето въоръжение 90% още е руско. Това каза в предаването &bd...

По думите на бившия зам.-министър на границата няма да са „човек до човек”, а при нужда ще се съобщава от МВР къде има набег на мигранти, където ще бъдат изпратени военните. „Отиват, респектират ги и ги препращат към контролно пропускателните пунктове” – така депутатът от ГЕРБ си представя работата на военнослужещите по границата с Турция.

Ако мисията на НАТО в Егейско море е успешна, можем да очакваме засилен миграционен поток през Турция към България, каза експертът в предаването "Лице в лице" по bTV. Според него промените в закона, така че да се разреши изпращането на военни на границата, са направени на време – точно, когато „нарасна обстановката, както казват военните”.

Радев коментира, че отзоваването на първият секретар на консулството ни в Истанбул - Зорница Петрова Апостолова, е пропорционална акция на обявяването на Угур Емироглу, аташе в Генералното консулство на Република Турция в Бургас, за нежелано лице (persona non grata).

Оглавената от бившия зам.-министър на отбраната временна комисия за проверка на намесата на Русия и Турция във вътрешната ни политика, която той наскоро оглави, ще отговори на „всички въпроси по темата, които висят в общественото пространство”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com