Вежди Рашидов между Христос и Сатаната

25264
Вежди Рашидов между Христос и Сатаната
Снимка: БГНЕС

В свиреп спор "за" или "против" новия-стар министър на културата Вежди Рашидов влязоха журналистът от вестник "Култура" Копринка Червенкова и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

Червенкова беше категорична, че Рашидов е едно умалено копие на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов (при положение, че и един Борисов е достатъчен на страната). Тя добави, че единственият министър на културата по нейно време, който е знаел какво прави, е Ивайло Знеполски.

При Реформаторите има доста сбъркани хора, разясни Рашидов

При Реформаторите има доста сбъркани хора, освен читавите лица. Това заяви Вежди Рашидов от ГЕРБ при гостуването си в предаването "Тази...

Нелицеприятните определения към новия министър не спряха до тук - той бил невежа и неграмотен.

От своя страна Мутафчиев в ефира на bTV защити министъра, заявявайки, че българите се страхуваме от хора с характер. Червенкова го затапи с думите: "Ако нахалството се нарича характер, така е".

Според актьора работата на министъра е да тупа по масата, за да може да докарва пари за театъра. Рашидов успял да го направи и гарантирал пред Мутафчиев, че 5-те милиона лева, необходими, за да не спре театралната дейност до края на годината, са осигурени.

Председателят на Съюза на артистите стигна до там в защитата на Рашидов, че заяви, че не харесва това, че тъмнокожият Барак Обама е начело на САЩ.

Свирепият спор не спря до тук. Друга основна тема в него беше реформата в театъра.

Рашидов забрави Пеевски: Кажете една зависимост на ГЕРБ

Аз съм работил пет години в ГЕРБ – кажете една наша зависимост. С тези думи бившият културен министър Вежди Рашидов подхвана прик...

Според Червенкова по време на първия си мандат Рашидов е депрофесионализирал театъра. Тя добави, че мнението й на критик е изключително негативно за това, което се случва. Като пример беше даден т.нар - актьорски театър (в който актьорите режисират постановките). Той връщал този вид изкуство в началото на XX век.

От своя страна Мутафчиев отрече реформата да е провалена. Той обясни, че промяната е дала възможност на българския театър да се развива. В резултат в момента творците имали възможност да работят на спокойствие.

Самият Рашидов се включи с въпрос към Червенкова за това какво тя е допринесла за развитието на културата. На това тя отговори, че от 30 години работи във в. "Култура" и е доприснесла за това хората да знаят какво значи култура.

В патакламата беше намесено и името на друг бивш министър - Петър Стоянович.

Според Мутафчиев Стоянович не е разбирал нищо и не е имал никакъв интерес да бъде министър. Освен това за година и половина не намерил нито веднъж възможност да се види с председателя на Съюза на артистите. Самият бивш министър се включи по телефона и помоли актьора да спре да лъже, заявявайки, че са се виждали поне 5 пъти по време на управлението му в Министерството на културата. След което самият актьор започна да си припомня как всъщност може би наистина се е срещал с министъра.

Искров и Рашидов си спретнаха медиен сеир покрай КТБ

Неясносната около бъдещето на Корпоративна търговска банка (КТБ) продължава. Вчера БНБ реши да удължи специалния надзор над банковата г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com