Вятърът остави хиляди клиенти на ЧЕЗ без електричество

4032
Вятърът остави хиляди клиенти на ЧЕЗ без електричество
Снимка: Getty Images/Guliver

Има населени места без електричество заради силния вятър. Това съобщи за „Фокус” Виктор Станчев, директор на Дирекция "Експлоатация и поддържане" в "ЧЕЗ Разпределение България" АД, във връзка с ураганния вятър през изминалото денонощие.

„В София - град около 2 000 клиенти са засегнати от бурята и са с нарушено електрозахранване. Основно са съсредоточени в с. Клисура, кв. „Курило” и с. Долни Богров. В момента наши екипи се намират на терен и работят по отстраняването на проблемите”, посочи Станчев.

Три полета не са успели да кацнат на "Летище София" заради силния вятър

Поради силния вчерашен вятър, два самолета на авиокомпания „Wizz Air” не са успели да кацнат на „Летище София” ...

Той обясни, че за административна област София – област, в момента сумарно около 2 500 клиента са с нарушено електрозахранване. „От тях 1500 са в Община Елин Пелин. В Своге с нарушено електрозахранване са около 1800 клиента. В Община Дупница, намираща се в област Кюстендил, положението е най-тежко. Там 2 000 клиента са с нарушено захранване. Това са селата Бистрица, Джерман, Самораново, Червен бряг, Овчарци, Паничище и Крайници. Засегнат от силния вятър е и Рилския манастир”, посочи Станчев.

По думите му в област Враца без захранване са около 6 000 клиента, намиращи се в селата Мало Пещене, Оходен и Чирен. „В област Монтана, в Община Вършец без захранване са около 500 клиента. Всичко е вследствие на ураганния вятър и свързано със скъсани проводници по мрежата. В момента работят 35 аварийни екипа”, обясни Още Станчев. Той призова всички граждани, които са останали без електрозахранване, да подадат сигнал в информационния център на ЧЕЗ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com