Вкарваме Рупите в ЮНЕСКО

15722
Вкарваме Рупите в ЮНЕСКО
Украинци твърдят, че местността е един от енергийните центрове на света

Българският Ерусалим, както петричани наричат местността Рупите, е сред чудесата на България и има място в ЮНЕСКО. Така местните ще защитават в кампанията "Чудесата на България 2" своето предложение за включване на Рупите в списъка на световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО.

Според тях това, че в местността е живяла и помагала на нуждаещите се пророчицата Ванга, която повечето местни хора смятат за по-велика дори от Майка Тереза, е голям коз.

ЮНЕСКО поемa закрилата над нашите кулинарни продукти

Българските кулинарни продукти могат да влязат под световното културно наследство ЮНЕСКО. Това се отнася и за народното ни творчество, ...

"Леля Ванга не ни е напуснала. Тя продължава да ни помага и от небето. Духът й се усеща на това място", твърдят жители на село Рупите, цитирани от Стандарт. Пророчицата вдигна своята църква "Света Петка Българска", край храма е нейният гроб, а пред завършване е и манастирският комплекс "Ванга".

Районът е прочут и с лековитата си минерална вода. "В храма на Ванга идват всякакви хора, за да запалят свещ и да се помолят. Според украински специалисти, които изследваха подробно местността в продължение на месец миналата година, тук е един от енергийните центрове на света.

Хора от всички краища на света идват по тези места, за да търсят своето чудо. Вярващите не са секнали с годините, напротив, обясняват местните. Община Петрич разчита на популярността на пророчицата в целия свят, за да развива туризъм. "За нас Рупите трябва да са част от "Чудесата на България 2", казват и от кметството в южния град.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...