ВМРО към МВР: Пратете незабавно жандармерия около „Виетнамските общежития“

6824
ВМРО към МВР: Пратете незабавно жандармерия около „Виетнамските общежития“
Снимка: БГНЕС

Писмо до служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов изпрати общинският съветник и председател на групата „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера. Искането му е да се вземат спешни мерки за опазване на сигурността на гражданите и обществения ред в района на „Виетнамските общежития“ в столичния квартал „Красна поляна“.

Представителят на ВМРО настоява министърът да осигури допълнителни полицейски сили - части на „Жандармерията“ (сега Специализирани полицейски сили), които да патрулират в района на циганското гето в квартала. Отделно от това той настоява да бъде възобновена работата на полицейския пункт на входа на „Виетнамските общежития“, отбелязват от ВМРО в писмо, изпратено до медиите.

Очаква се ново коалиционно споразумение - между НФСБ, ВМРО и "Атака"

Чак разнобой да има в "Патротичния фронт", не смятам. От вчера (31 януари) водим сериозни разговори с ВМРО и "Атака" за коалиционното с...

Според общинския съветник е нужно да се осъществява денонощно патрулиране в района, тъй като от годни там има функционален проблем с липсата на каквато и да е сигурност за живущите. Извършвани са и се извършват множество престъпления срещу личността и собствеността и определено районът е рисков.

Отделно от това в писмото си председателят на групата „Патриоти за София" насочва вниманието към действията на бившия депутат от ДПС и лидер на циганската партия ДРОМ Илия Илиев по време на нерегламентиран протест срещу започналото премахване на част от „Виетнамските общежития“.

По време на протеста, провел се на 5 февруари, Илиев призовава да не се премахват постройките и заплашва, че с кръв ще отстояват събарянето да спре. Илиев говори за далавери на Столична община, въпреки че сградите и теренът са общински и общината трябва да разчисти терена, тъй като има влезли в сила заповеди за събаряне. Гетото трябва да се премахне. В момента Илия Илиев призовава да се пази статуквото - циганите да си стоят там и всички да се съобразяваме с тях. Това няма как да се случи, категоричен е Контрера.

Предвид опитите на Илиев да организира форма на циганска съпротива срещу правомерни действия главният прокурор трябва да образува проверка и да предприеме действия за разследване на този цигански „лидер“ и призивите му за бунтове и насилие. Категорично продължаваме да настояваме „Виетнамските общежития“ да бъдат съборени, а районът да бъде благоустроен, завършва Карлос Контрера.

ВМРО: ЕП потвърди позицията на България за агитацията на майчин език

С голямо мнозинство на свое заседание Комисията по петиции на Европейския парламент взе решение за затваряне на петицията за агитация н...

Припомняме, че жители от „Красна поляна“ години наред се борят за премахване на ромското гето. Многократно представители на ВМРО са настоявали за същото и са обосновавали нуждата от премахване на постройките и разселване на ромите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com