Връщат част от стария график на БДЖ

6527
Връщат част от стария график на БДЖ

Спирането на бързите влакове на определени гари ще бъде върнато. Това разпореди транспортният министър Ивайло Московски след случаите на протести заради масовото недоволство в страната.

То бе провокирано от въведените от БДЖ миналата седмица промени в разписания на влаковете с цел по-бързото им придвижване, но за сметка на пропускането на по-малки междинни спирки.

Московски нареди разписанията да бъдат променени от 18 декември, а информация за графика на влаковете може да бъде намерена на сайта на БДЖ, предаде КРОСС.

Министърът съдейства още за запазването на картите за безплатно пътуване на всички пенсионери, които са работили в системата на железниците.

„До 15 февруари 2013 г. всички пенсионирани железничари ще могат да ползват досегашните преференции за безплатно неограничено пътуване, но с нови образци документи", каза министър Московски. По думите му след тази дата, освен картата, те ще трябва да разполагат и с билет с нулева стойност, издаден от билетна каса или във влак. За пътуване без такъв билет ще се налага глоба.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com