Вселенският патриарх идва на посещение у нас на 7 ноември

4249
Вселенският патриарх идва на посещение у нас на 7 ноември

На 7 ноември по покана на Българския патриарх Неофит и Високопреосвещените синодални митрополити на официално мирно посещение в България ще пристигне Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей І.

Той ще е придружаван от Драмския митрополит Павел, Адрианополския митрополит Амфилохий и др. Официалната визита на Вартоломей ще продължи до 10 ноември т.г. – включително, съобщават от БПЦ.

На 8 ноември – Архангеловден, Вселенският патриарх Вартоломей ще бде посрещнат от патриарх Неофит пред катедралата „Св. Александър Невски“ в 9.00 ч. След това ще бъде отслужена Съборна св. Литургия, възглавена от двамата патриарси.

По обяд двамата патриарси ще имат среща-благослов с деца на загинали служители от системата на МВР и талантливи младежи.

Вселенският партриарх ще бъде удостоен с научно звание „Доктор хоронис кауза“ в Голямата зала на Българската академия на науките.

Президентът Росен Плевнелиев ще приеме Вартоломей като го посрещне пред сградата на президентството, а по-късно двамата проведат среща „на четири очи“. Плевнелиев ще награди Вселенския патриарх с най-високата държавна награда – Орден „Стара планина“ – I-ва степен.

Вечерта Вселенският патриарх Вартоломей ще даде пресконференция за представители на български и чуждестранни средства за масова информация в зала „София“ на Гранд хотел „София“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com