Вълци в овчи кожи: какви хора могат да предадат доверието ви (част I)

3803
Вълци в овчи кожи: какви хора могат да предадат доверието ви (част I)
Снимка: https://www.pexels.com/

Доверието е крехко, трудно се печели, но лесно се губи. Подобно на кристална ваза, която счупвайки на фрагменти, смятате, че може да залепите. Да, но не и да скриете пукнатините.

Съществуват няколко типа хора, които при първа възможност ще се възползват от позицията и ще издадат всичките ви тайни. На кого не може да се доверите, разберете сега:

• Очарователни клюкари

Не се заблуждавайте от вниманието и любезността им. Обикновено клюкарите имат скучен и празен живот, затова се хранят с проблемите на другите. Те с нетърпение изискват да разкажете всичко до най-малките подробности. Такива хора слушат много внимателно, хващат всяка ваша дума и реакция, а след това с ентусиазъм преразказват на други. Истинските и верни приятели не харесват да събират тайните на други хора. Това си е такава отговорност!

• Наивни и простовати

Хората от този тип са искрени и честни в намерението си да пазят тайни. При тях, обаче има едно "но" - мнение им е лесно се променя. Често са по детски наивни, романтични и доверчиви, не вярват в човешката хитрост и подлост, не очакват мръсни номера от никого. Недоброжелателите им лесно могат да получат увереността им, а така да ги подведат, за да издадат тайните си. На такива хора не може да им се вярва, защото те самите могат да бъдат измамени. Затова не се доверявайте на чистите им мисли и добри сърца. Исус също е бил светец, а именно приятел го е предал.

• Импулсивни натури

5 неща, които научаваме твърде късно

На всички ни се иска да бъдем по-подготвени за предизвикателствата на живота и да научим уроците от тях навреме, за да се предпазим от ...

Те се ръководят от сърцето, а не от ума. Разговарят по-бързо, отколкото мислят. С тях е забавно и интересно, дори може да се включите в опасно приключение. Днес искат едно, утре друго. Те са водени от впечатленията и страстта си, не се измъчват от скучни задължения. Под влияние на момента лесно могат да избухнат много, да са силно обидени или ядосани. Тогава вече могат и да съжалят, да поискат прошка, но „казаната дума е хвърлен камък!“.

• Оформени егоисти

Отличителната черта на такива хора е, че са обсебени от собствената си сила и успех. Те мислят само за собствените си интереси, никога не се поставят на мястото на другите. Нарцисизмите са неспособни на съпричастност. Те имат потребителско отношение към света и определено ще се опитат да извлекат полза от всяка научена тайна. По принцип такива хора обичат да използват, манипулират, вменяват вина у другите и подкопават самочувствието.

Следва продължение…

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com