Взривът в Костенец не може да се сравнява с Челопечене

14559
Взривът в Костенец не може да се сравнява с Челопечене
Снимка: БГНЕС

Упражнява се системен контрол, който ще бъде засилен, както в рамките на "Терем", така и в рамките на логистичните складове, където се съхраняват боеприпаси. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV министърът на отбраната Велизар Шаламанов във връзка с взрива във военния завод "Терем" в Костенец, при който бяха нанесени материални щети в населеното място, а четирима души са в болница.

"Не може да се прави паралел между инцидента, който се случи в Костенец и предния взрив в Челопечене. Кадри и снимки, които са се появили в интернет, свързани с този инцидент, но с информация от предните инциденти, водят до заблуждаване на гражданите. Този взрив е бил единичен, ограничен, който е бил достатъчно силен да нанесе материални щети. Считаме, че рискът за в бъдеще остава, но всеки случай ни дава възможност да се усъвършенстват процедурите и изискванията. Имаме много добро взаимодействие с Министерството на вътрешните работи. Всички проверки, които редовно са се провеждали, не са констатирали нарушения в този завод”, заяви министърът.

От ГЕРБ припомнят, че БСП са сменили шефа на завода в Костенец, няма опасност от втори взрив

Директорът на военния завод „Терем – Цар Самуил” ЕООД в Костенец, където днес сутринта имаше експлозия и бяха ранени ...

"Разпоредих на началника на Военномедицинска академия бригаден генерал проф. Николай Петров да изпрати група от психолози, които да работят със служителите от завода. Общото мнение на експертите е, че истинската работа е по-добре да започне в понеделник. Ние решихме те да бъдат там, да се ориентират в обстановката, защото това е голям шок за гражданите. Понижен е прагът на чувствителност, когато става въпрос за уплаха, за очакване на лош сценарий. В случая, това е инцидент. Такива инциденти не могат да бъдат изключени', поясни Велизар Шаламанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com