За 4 години са установени почти 80 нарушения в завод "Стомана" - Перник

2178
За 4 години са установени почти 80 нарушения в завод "Стомана" - Перник
Снимка: БГНЕС

От 2013 година до момента инспекторите по труда са извършили 16 проверки в завод "Стомана" в Перник, констатирали са 79 нарушения. 69 от тях касаят здравословните и безопасни условия на труд.

Това информира министърът на труда и социалната политика Бисер Петков за проверките в предприятието, където при авария на 18 май пострадаха двама работници, единият от които почина.

Остава критично състоянието на един от работниците на "Стомана" – Перник

Остава критично състоянието на единия от работниците, които пострадаха при производствената авария в "Стомана- Перник". Той е настанен...

За отстраняването на нарушенията са приложени принудителни административни мерки, а в два от случаите работодателят е бил санкциониран, обясни министърът.

"Най-често срещаните нарушения са свързани със здравето и безопасността на работниците - наднормени стойности на прах и шум и неблагоприятен микроклимат в някои цехове", поясни Бисер Петков и допълни, че са констатирани и нарушения за ниска ефективност на вентилационните инсталации и липса на такива, неотговаряща на изискванията осветеност, както и нарушения на работното време и извънреден труд.

В предприятието са извършени редица подобрения и инвестиции, осигурени са колективни средства за защита срещу технологични пръски от метал, както и за намаляване на шум и прах за подобряване на микроклимата и работната среда, посочи социалният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com